Καστοριά

Στέργιος Γαργάλας, Περιβαλλοντολόγος δήμου Καστοριάς: “Δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση αποκατάστασης στη λίμνη την τελευταία 10ετία” (βίντεο)

 

Σημαντικές δηλώσεις για την λίμνη της Καστοριάς και την ποιότητα των νερών της από τον Περιβαλλοντολόγο του δήμου Καστοριάς κ. Στέργιο Γαργάλα στο δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟΥ 1

sentra.com.gr

 

 

περισσότερα

One Comment

  1. Ο κ.Γαργάλας τα λέει αρκετά σωστά … Έχουμε πει επανειλημμένως οτι ενα φυσικό φαινόμενο προσπαθούν κάποιοι να το καρπωθούν . Οι τιμητές τον πάντων βγαίνουν και λενε οτι φτάσαμε εμείς την λιμνη στο σημείο αυτο , αλλα δεν μας λενε τον τροπο και τις εργασίες που πραγματοποίησαν . Σας πληροφορώ οτι ακόμη και τα θυροφραγματα δημιουργούν πρόβλημα στην λιμνη , αν ηταν τα νερα ελεύθερα οπως ορίζει η φύση θα ηταν καλητερα απο κάθε πλευρα η επιφάνεια του νερου λόγο εκροής τους. Τωρα για τις φυσικοχημικες παραμέτρους και μικροβιολογικές ειναι μεταβαλλόμενες απο μέρα σε μέρα και απο δείγμα σε δείγμα , ετσι για να χαρακτηρίσουμε ενα νερό πρέπει να έχουμε μακροχρόνιες αναλύσεις … ολα τα υπόλοιπα ειναι πυροτέχνηματα που κάνουν μόνο πρόσκαιρο θόρυβο . Ο κ.Γαργάλας είπε και κάτι ακόμα που ειναι αλήθεια … Τα αποτέλεσμα της προσπάθειας θέλουν ΧΡΟΝΙΑ με προστασια της λίμνης απο έξω πρώτα και ελάχιστες παρεμβάσεις μέσα , μετέπειτα θα μας δείξει η φύση πως λειτουργεί η εξυγίανση . Αλλα εμείς τι κάναμε ? κάναμε φράγματα και καλά για τις φερτές ύλες , κάναμε διευθέτηση των χειμάρρων με ελεύθερη ροή των των ρεμάτων χωρις τα φυσικά φίλτρα που υπήρχαν , εμπλουτίσαμε ψάρια γιατι κάποιοι το ζήτησαν , κάναμε παραλίες με λιθοδομή να κρατάνε τα παντα απο σκουπίδια μέχρι οτιδήποτε ειναι ορατό , ρίχνουμε ολα τα όμβρια που ξεπλένουν την πόλη χωρις καμία επεξεργασία , και πολλα αλλα που λειτουργούν στην υποβάθμιση της λίμνης …..
    Εμείς που ανήκαμε κάποτε στον αντιεξουσιαστικό χώρο λέγαμε ´´ καλημερα Αλέκο ´´

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button