Ελλάδα

Ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ αυξάνει τους μισθούς

5e53427b55d1abd260072c3a9ef27bfb_LΑύξηση 100 ευρώ από την 1η Ιουλίου στους εργαζόμενους της πρώην Βερόπουλος που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, συμφωνήθηκε μετά από συζητήσεις μεταξύ Διοίκησης της ΜΕΤΡΟ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και των Σωματείων, σε μια σταδιακή πορεία εναρμονισμού του συνόλου των μισθών των εργαζομένων και την εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΟΙΥΕ, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αλυσίδας Σ/Μ Βερόπουλος από τον Όμιλο METRO, η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο στα Σ/Μ Βερόπουλος και το κλαδικό σωματείο στα τρόφιμα, έθεσε ως πρώτο αίτημα την εξομοίωση των μισθών των εργαζομένων της πρώην Βερόπουλος με αυτούς των εργαζομένων στα My Market.

Πριν από την πώληση των Σ/Μ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων αμειβόταν με τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, γεγονός που είχε ως συνέπεια την ύπαρξη εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων και άνισης μισθολογικής μεταχείρισης.

Άλλωστε, αναφέρει η ΟΙΥΕ, η εταιρεία METRO είχε εξαρχής δεσμευτεί για τη σταδιακή εφαρμογή ενιαίας πολιτικής αμοιβής και παροχών προς τους εργαζόμενους και όπως φαίνεται το τηρεί.

«Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι ακόμα και μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, είναι δυνατή η διασφάλιση των στοιχειωδών μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων» σχολιάζει η ΟΙΥΕ και συμπληρώνει ότι μαζί με τα σωματεία της, συνεχίζει να αγωνίζεται για την εφαρμογή και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της.

fpress.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button