ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

“Τρίποντο” ζωής από τους παίκτες του ΑΣ ΚΑστοριάς (φωτογραφίες – βίντεο)

P1130586

Για μια ακόμη φορά ο ΑΣ Καστοριάς αποδεικνύει ότι δεν πρωταγωνιστεί μόνο στο παρκέ αλλά και στην κοινωνία. Σήμερα οι άσσοι των γηπέδων έδωσαν δείγμα σιέλου για να γίνουν δότες μυελού των οστών, μια δράσει που υποστηρίζεται από οκτώ συλλόγους της πόλης μας.

Σήμερα 29/03/2016  στα γραφεία του Α.Σ  Καστοριάς   πραγματοποιήθηκε μία  εξαιρετικά  ενδιαφέρουσα και  ενημερωτική παρουσίαση για τις νεοπλασματικές ασθένειες και για τον μυελό των οστών, από την υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Sussex  στο καρκίνο του μαστού,  κα Αγγελίνα Δίτσιου.

Το πάθος και οι γνώσεις της έπεισαν τους αθλητές της ανδρικής μας ομάδας καθώς και το προπονητικό  team ώστε να γίνουν εθελοντές δότες Μυελού των Οστών.

Η διοίκηση του Α.Σ Καστοριάς συλλαμβάνοντας αυτή την ιδέα και την πρωτοβουλία της κα  Δίτσιου, πρότεινε στην Ε.Ο.Κ αυτή η προσπάθεια να γίνει πανελλήνια. Μετά από θετική ανταπόκριση της Ε.Ο.Κ και σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ ξεκίνησε από την Καστοριά Πανελλήνιο Κάλεσμα Αθλητών και μη, ατόμων δηλαδή που πληρούν τις προϋποθέσεις να γίνουν δότες και να συμμετάσχουν ενεργά σ’αυτήν την  ευγενική  προσπάθεια.

Στην Καστοριά  υποστήριξαν ένθερμα   τη πρωτοβουλία  αυτή της κα  Δίτσιου και συμμετείχαν ενεργά σε ειδική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία του Α.Σ  Καστοριάς , όπου και πραγματοποιήθηκε λήψη σιέλου από τους εθελοντές αθλητές, οι εξής κοινωνικές οργανώσεις:

 

Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ»

Εταιρία Προστασίας Ατόμων με αυτισμό /Δ.Α.Δ Νομού Καστοριάς,

Σύλλογος Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «η Μελωδία της Καρδιάς»

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος  Σπασμένο ρόδι ,

Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Μύησης»

Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθανάσιος Χριστόπουλος»

Σύλλογος  Απόζαρι

https://www.youtube.com/watch?v=uauqw7DoDqY

 
P1130592 P1130589 P1130594 P1130595 P1130600 P1130601 P1130604 P1130606 P1130610

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button