Ελλάδα

Τέλος στον ρουκετοπόλεμο στην Χίο

pasxa-xiosΠάσχα χωρίς τον παραδοσιακό και φαντασμαγορικό ρουκετοπόλεμο θα κάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Βροντάδο της Χίου.

Όπως μεταδίδει το astraparis.gr, η απόφαση των οργανωμένων συνεργείων και των δύο ενοριών, της Παναγίας Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου, που έβλεπαν να επικρέμεται ως σπάθα επί της κεφαλής τους, η εμπλοκή της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών, φαίνεται να είναι οριστική και αμετάκλητη: Ουδεμία ρίψη ρουκετών εφέτος.

Η επιμονή δύο από τους κατοίκους της «εμπόλεμης ζώνης» να προσφύγουν στην αστυνομία και τις δικαστικές αρχές αν γινόταν ο ρουκετοπόλεμος λειτούργησε καταλυτικά στην εξέλιξη των γεγονότων, που είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες με εξώδικο και παραστάσεις στον δήμο Χίου και όλες τις αρχές.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και για την ασφάλεια των κατοικιών τους και για να τους μεταπείσουμε», τονίζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βροντάδου κ. Μάρκος Κοσμάς. «Όμως, είναι αμετακίνητοι στην απόφασή τους και οι ρουκετατζήδες, πολλοί από αυτούς άνθρωποι οικογενειάρχες δεν ρισκάρουν να μπουν στον κίνδυνο να τους κυνηγήσει η αστυνομία και να καταλήξουν στα δικαστήρια», προσθέτει.

Η απόφαση των ρουκετατζήδων και από τις δύο ενορίες ήταν κοινή και όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Κοσμάς μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί.

Σε ερώτηση του astraparis.gr για το τι θα γίνει με τους «ανεξάρτητους και μεμονωμένους», ο κ. Κοσμάς εκφράζει τους φόβους του ότι στην περίπτωση αυτή τα πράγματα δεν μπορούν να ελεγχθούν. «Ούτε από πού, ούτε πού και πώς θα ρίξουν ρουκέτες. Και σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει πάντα ο κίνδυνος και για ζημιές και για πρόκληση πυρκαγιών». Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα και την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά.

newpost.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button