ΕλλάδαΚαστοριά

Νίκος Φίλης: Παρακαλώ το Προεδρείο να προστατέψει τη σοβαρότητα της διαδικασίας από την κυρία Αντωνίου

65432

Συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία

 

Ένταση επικράτησε κατά τη σημερινή συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, επί του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία, όταν η Βουλευτής και εισηγήτρια της ΝΔ Μ Αντωνίου κατηγόρησε τον υπουργό Ν. Φίλη ότι  φάσκει και αντιφάσκει και το ψεύδος έχει γίνει δεύτερος εαυτός του.

Ο υπουργός ζήτησε από την κ Αντωνίου να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό, κάτι που δεν έκανε η Βουλευτής.

Ακολουθεί ο διάλογος:

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (Εισηγήτρια της Ν.Δ.): Θα ξεκινήσω την τοποθέτησή μου, απαντώντας στον κ. Υπουργό σε δύο πράγματα.

Αναφέρθηκε ότι είναι μία τομή, όπως και ο Εισηγητής, το νομοσχέδιο. Όντως τομή. Τομή διατάξεων από τον προηγούμενο. Αυτό. Κόβει διατάξεις από τον προηγούμενο και από όλα τα προηγούμενα νομοσχέδια. Σε τίποτα άλλο δεν κάνει τομή.

Η απεργία, κύριε Υπουργέ, μάλλον σας βολεύει, θα έλεγα, με όλα αυτά που γίνονται στο Κοινοβούλιο σήμερα, το ασφαλιστικό που συζητάτε κάτω στην Αίθουσα της Ολομέλειας.

Το ότι φάσκετε και αντιφάσκετε και το ψεύδος έχει γίνει δεύτερος εαυτός σας, φαίνεται από την τοποθέτησή σας, κύριε Υπουργέ –αναφέρομαι στον κ. Φίλη, κύριε Φωτάκη- όπου λέτε «δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο» και το είπατε τρεις φορές και μετά από ένα λεπτό αναφέρατε…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ : Σας χαρακτηρίζει αυτό που λέτε. Να πάρετε πίσω ότι είμαι ψεύτης.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Κύριε Υπουργέ, μη διακόπτετε την Εισηγήτρια.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Παρακαλώ το Προεδρείο να προστατέψει τη σοβαρότητα της διαδικασίας από την κυρία Αντωνίου.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (Εισηγήτρια της Ν.Δ.):  Mετά από ένα λεπτό, κύριε Υπουργέ, είπατε ότι μπορεί να υπάρξει νηπιαγωγείο με ένα παιδί που θα είναι κοντά. Άρα, φάσκετε και αντιφάσκετε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Παρακαλώ να προχωρήσει η διαδικασία με χαμηλούς τόνους, όπως αρμόζει και στο προφίλ της Επιτροπής μας.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (Εισηγήτρια της Ν.Δ.): Kαι απαντώντας και στον κ. Υπουργό όσον αφορά τη δήλωση του Προέδρου μας του κ. Μητσοτάκη, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι την έκανε με τη μορφή της ιδιαίτερης προσοχής και ενδιαφέροντος που θα πρέπει να δοθούν σε όλους τους μαθητές.

Μάλλον κύριε Υπουργέ δεν αντιλαμβάνεστε της έννοιας ούτε της επιχειρηματικότητας ούτε της ιδιωτικής προσπάθειας. Το  μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ο συνδικαλισμός. Κύριε Υπουργέ δυστυχώς από ότι φαίνεται από το παρόν νομοσχέδιο ενώ είστε δημοσιογράφος μάλλον γίνεστε φωτορεπόρτερ από τις φωτογραφικές διατάξεις … και θα αναλύσω λεπτομερώς στη συνέχεια. Όπως επισήμαινα στην αρχική εισήγησή μου το φερόμενο νομοσχέδιο …θα επιβάλλεται την τάξη κύριε Πρόεδρε σας παρακαλώ;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Όχι προσωπικές αιχμές, δημιουργούνται εντάσεις που δεν τις χρειαζόμαστε.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (Εισηγήτρια της ΝΔ): Δεν θα απαντήσω μόνο για την προσωπική αιχμή που έκανε ο κ. Φίλης στο Πρόεδρο του κόμματος θα μας φιμώσετε κιόλας.

esos.gr

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button