Ελλάδα

5 φυτά εσωτερικού χώρου για να βρεις την υγειά σου

124611-279580Ο άνθρωπος της πόλης ζει σε κλειστούς χώρους (σπίτι, γραφείο, μαγαζιά, μέσα μεταφοράς κ.λπ.) περίπου 20 ώρες τη μέρα, κατά μέσο όρο. Αφανείς σύντροφοί του σε πολλά τέτοια μέρη είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν διάφορα φυτά με τα οποία μπορεί να καθαριστεί ο αέρας, ενώ παράλληλα ομορφαίνουν και το χώρο.

Ξέρουμε πως τα φυτά αυτά, εκτός από την ομορφιά τους καθαυτή και τη συμβολή τους στη συνολική αισθητική του χώρου, χαρίζουν απλόχερα και την «παρέα» τους σε κρύα βράδια του χειμώνα ή και της άνοιξης, που έξω βρέχει και το τηλέφωνο δε χτυπάει. Ακόμα, βοηθούν σε μια πιο υγιεινή ατμόσφαιρα, απορροφώντας τη σκόνη και φιλτράροντας τις επιβαρυντικές ουσίες του αέρα, που προέρχονται κυρίως από μπογιές, βερνίκια, χαλιά και πλαστικά έπιπλα.

orchid


Μερικά φυτά αυτής της κατηγορίας είναι:

ορχιδέα

Η ορχιδέα: όμορφη και καλαίσθητη, χρειάζεται άφθονο φωτισμό και έμμεσο φως – όχι άμεση έκθεση στον ήλιο. Και νερό μια ή δυο φορές την βδομάδα, ανάλογα με την εποχή.


χρυσάνθεμο

Το χρυσάνθεμο: δε χρειάζεται ιδιαίτερο φως για να αναπτυχτεί, είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά και -ανάλογα με την ποικιλία του σπόρου- υπάρχει σε διάφορα χρώματα.


ζέρμπερα

Η ζέρμπερα: πολυετές φυτό, με άνθη που θυμίζουν μαργαρίτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι το φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας της, καθώς και υγρό λίπασμα.


image

Το μπαμπού: το θεωρούν τυχερό φυτό, που δίνει έναν «εξωτικό τόνο» στο χώρο. Tip: για να το σταθεροποιήσετε, χρησιμοποιείστε βότσαλα ή διακοσμητικές πέτρες.


image

Το σπαθίφυλλο: κλασική επιλογή για το γραφείο, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, που μερικές φορές το περνάς και για ψεύτικο. «Ζητάει» μόνο καλά αποστραγγιζόμενο χώμα: αυτό θα το πετύχετε τοποθετώντας πρώτα χαλίκι στον πάτο της γλάστρας και μετά φυτόχωμα.

athensvoice.gr

περισσότερα
Back to top button