Ελλάδα

Άνοιξη, πάρτε μια δημοσκόπηση – Γράφει ο πιτσιρίκος

babyΕνδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Public Issue για την Αυγή της Κυριακής, αφού το 88% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα πορεύεται λάθος.

Βέβαια, μπορεί οι Έλληνες να θεωρούν πως η χώρα πορεύεται λάθος αλλά δεν σκοπεύουν να κάνουν κάτι για αυτό.

Το πολύ πολύ να ανάψουν κάνα κεράκι –τώρα που είναι και Μεγάλη Εβδομάδα-, για να πορευτεί η χώρα σωστά.

Άλλωστε, για να πορεύεται λάθος η χώρα, μάλλον θα είναι θέλημα Θεού, οπότε δεν πέφτει λόγος στους Έλληνες. Αλλάχ ου ακμπάρ.

Πάντως, καλά που υπάρχουν κι αυτές οι δημοσκοπήσεις και μαθαίνουμε τι σκέφτονται οι Έλληνες, γιατί οι Έλληνες είναι πολύ μυστικοπαθείς, μυστηριώδεις και εσωστρεφείς τύποι, και τα κρατάνε όλα μέσα τους.

Το 60% των πολιτών πιστεύει πως μάλλον δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, και έχουν δίκιο, αφού οι εκλογές είναι περιττές στα προτεκτοράτα, ενώ στοιχίζουν και πολλά χρήματα χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού οι τράπεζες τα χρειάζονται πιο πολύ.

Το 70% θεωρεί πως πρέπει να αποχωρήσει το ΔΝΤ -και να αντικατασταθεί από την Μπαρτσελόνα-, ενώ οι υπόλοιποι λένε πως, αφού εμείς καλέσαμε το ΔΝΤ, δεν μπορούμε να το διώξουμε, γιατί θα χαλάσει το πρότυπο της ελληνικής φιλοξενίας και τι θα πει ο κόσμος;

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πέρασε τον Βασίλη Λεβέντη, αφού ο Μητσοτάκης είναι ακόμα πιο αστείος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται και καταλληλότερος για πρωθυπουργός, αφού ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο γέλιο δεν βγάζει αλλά ούτε μια γκόμενα δεν έχει καταφέρει να χτυπήσει για να δικαιολογήσει κάπως την παρουσία του στην πρωθυπουργία του περήφανου προτεκτοράτου.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρείται καταλληλότερη για κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή το ποσοστό της μάλλον δεν φτάνει, θα γίνει συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Μπόζο.

To 50% των ερωτηθέντων θεωρεί απειλή τους πρόσφυγες –οι πρόσφυγες φταίνε για τα Μνημόνια και τη λάθος πορεία της χώρας-, ενώ οι άλλοι μισοί θεωρούν απειλή τους Έλληνες που θεωρούν απειλή τους πρόσφυγες.

Σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους, οι νέοι βλέπουν με καλύτερο μάτι τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, γιατί οι νέοι –σαν νέοι που είναι- έχουν αντιληφθεί πως υπάρχει περιθώριο χοντρής κονόμας στις ΜΚΟ.

Οι 15 στους εκατό Έλληνες καταφέρνουν να δένουν τα κορδόνια τους μόνοι τους, ενώ ένα 32% κολυμπάει πια χωρίς μπρατσάκια και φέτος μάλιστα σκοπεύει να πάει και στα άπατα.

Καλέ, πατώνεις;

pitsirikos.net

περισσότερα
Back to top button