Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ημερίδες για τον σχολικό εκφοβισμό στα γυμνάσια Οινόης του Βογατσικού

 vogatsiko

Ο εθελοντικός οργανισμός «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος για την πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού στα Γυμνάσια της Καστοριάς, με την έγκριση και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και με την στήριξη της Vodafone Greece, μέσω του προγράμματος Vodafone World of Difference, πραγματοποίησε με την ψυχολόγο του οργανισμού κα. ΜΑΛΕΑ Γεωργία στις 11 και στις 12 Απριλίου ημερίδες στα Γυμνάσια της Οινόης και του Βογατσικού.

Κατά την διάρκεια των ημερίδων, δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, να παρουσιάσει τις δράσεις του εθελοντικού οργανισμού και να ζητήσει την συστράτευση της σχολικής κοινότητας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Από την ψυχολόγο του οργανισμού μας, κ. ΜΑΛΕΑ Γεωργία, παρουσιάστηκαν όλες οι πτυχές, θεωρητικές και πρακτικές του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και διατυπώθηκαν χρήσιμες προτάσεις. Αναζητήθηκαν οι ρόλοι και οι ευθύνες των εκπαιδευτικών και αναλύθηκε το προφίλ των θυμάτων, των θυτών και των παρισταμένων, στις περιπτώσεις βίας κατά των μαθητών, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη για συνεργασία, όλων όσων από θέση ευθύνης εμπλέκονται στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του κάθε παιδιού. Επίσης σημαντικές για την κατανόηση του φαινομένου, αποτέλεσαν οι βιωματικές και διαδραστικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους μαθητές, με σκοπό την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της αυτοεκτίμησης τους.

13045467_10206448773998833_1198758468_n

Τέλος, στις ημερίδες παρουσιάστηκε στους μαθητές η πολυβραβευμένη  ελληνική ταινία μικρού μήκους τόσο σε Ελλάδα όσο και εξωτερικό, του κ. ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ Θανάση «Προσευχή», η οποία περιγράφει με καλλιτεχνικό τρόπο ποικίλα θέματα της εφηβικής ζωής, όπως είναι και η σχολική βία και γεννά έντονα συναισθήματα που επιτρέπουν τα παιδιά να κατανοήσουν βαθύτερα τους πρωταγωνιστές. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟ Θανάση για την συνεργασία και την παραχώρηση της ταινίας.

http://www.prosefhifilm.com/

 Η διοίκηση του εθελοντικού οργανισμού ευχαριστεί θερμά:

  • Για το Γυμνάσιο τoυ Βογατσικού:

Τον Γυμνασιάρχη κ. ΣΕΡΔΕΝΗ Γεώργιο, για την συνεργασία και την φιλοξενία.

Τους εκπαιδευτικούς κα. ΑΝΤΩΝΑΚΗ Καλλιόπη, κα. ΖΑΒΑΛΗ Βασιλική, κα. ΚΟΛΟΒΟΥ Μαρίνα και κα. ΤΡΟΥΛΗ Μαρία, για την συνεργασία και την φιλοξενία.

Και το  νεαρό ακροατήριο  του Γυμνασίου του Βογατσικού που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή την παρουσίαση.

 

Για το Γυμνάσιο της Οινόης

Τον Γυμνασιάρχη κ. KΩΤΣΟΠΟΥΛΟ Χρήστο για την συνεργασία και την φιλοξενία.

Τους εκπαιδευτικούς  κα. ΜΠΙΛΙΟΥ Στεργιανή, κ ΓΚΟΓΚΟ Σωκράτη, κ. ΝΤΙΚΟ Κωνσταντίνο και κ. ΛΙΑΜΗ Μιλτιάδη.

Και το  νεαρό ακροατήριο  του Γυμνασίου της Οινόης, που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή την παρουσίαση και συμμετείχε με χαρά στις βιωματικές ασκήσεις.

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ

 

 

περισσότερα
Back to top button