Ελλάδα

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία και βίντεο για το θάνατο του Β. Γιακουμάκη

giakouΝέα στοιχεία φτάνουν στα χέρια της Ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Νέα στοιχεία φτάνουν στα χέρια της Ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς ετερόκλητες ομάδες ερευνητών συνεχίζουν νααναζητούν τις «άγνωστες» πτυχές της εξαφάνισης που θα μπορούσαν να «δέσουν» τη δικογραφία.

Για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά ένας θάνατος, ο θάνατος του Βαγγέλη, έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη κινητοποίηση ομάδων που αυτοαποκαλούνται ως «εθελοντικές ομάδες ερευνητών» και οργανώνονται -μεταξύ άλλων- μέσω Facebook. Βασικός τους στόχος είναι να αναζητήσουν τα στοιχεία που θα αποδείξουν ότι ο θάνατος του Βαγγέλη δεν ήταν μία απλή αυτοκτονία. Από το προανακριτικό υλικό πάντως δεν στοιχειοθετείται μέχρι στιγμής το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για κανέναν από τους κατηγορουμένους.

Οι περισσότεροι από τους αυτοαποκαλούμενους ερευνητές δεν έχουν γνώση της δικογραφίας και κινούνται σε «αχαρτογράφητα» νερά, ενώ άλλοι έχουν προχωρήσει σε πραγματική έρευνα μιλώντας με μάρτυρες και προχωρώντας σε επιτόπιες έρευνες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ομάδας που κατάφερε να πάρει στην κατοχή της φωτογραφικό υλικό που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την ανεύρεση του πτώματος του Βαγγέλη.

Τελικός τους στόχος είναι να παραδώσουν το συλλεγόμενο υλικό στις δικαστικές Αρχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο Facebook έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον εφτά κλειστές και ανοιχτές ομάδες μόνο για το σκοπό αυτό, εκ των οποίων κάποιες συνεργάζονται με πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος του Γιακουμάκη. Ο βασικός πυρήνας των αυτοαποκαλούμενων ερευνητών υπολογίζεται ότι αποτελείται από 50 άτομα, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους κυρίως μέσα από κλειστά γκρουπ στο Facebook, στα οποία δεν μπορεί να γίνει μέλος ο κοινός χρήστης.

Η Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, η οποία περιγράφεται ως εξαιρετική στη δουλειά της, είναι ιδιαίτερα προσεκτική και αναζητά διακαώς νέους μάρτυρες και πρόσθετα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια την κύρια ανάκριση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την υπόθεση Γιακουμάκη, χωρίς όμως να προσωποποιεί την κατηγορία.«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για δολοφονία και όσο περνάει ο καιρός τόσο ενδυναμώνεται αυτή μας η άποψη», λέει  ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη κ. Δημήτρης Μπούκας.

Το πειστήριο που λείπει και, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, θα μπορούσε δυνητικά να ανατρέψει τα δεδομένα είναι ένας«εξαφανισμένος» σκληρός δίσκος. Σε αυτόν εκτιμάται ότι έχει αποθηκευτεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο που περιέχουν άγριους τραμπουκισμούς με θύμα τον Βαγγέλη. Ο σκληρός δίσκος, η εξαφάνιση του οποίου έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την Ανακρίτρια, κρύφτηκε από φοιτήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, πριν οι αστυνομικοί ερευνήσουν τα δωμάτια της Εστίας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν κατασχέθηκε από δωμάτιο κατηγορουμένου ένας σκληρός δίσκος αλλά όχι ο επίμαχος.

Ένας από τους ερευνητές που αποφάσισε με δική του πρωτοβουλία να ασχοληθεί με την υπόθεση είναι ο ντεντέκτιβ Κωνσταντίνος Σπύρου, ο οποίος θα υποβάλλει στην Ανακρίτρια φάκελο με στοιχειά που έχει συγκεντρώσει από έρευνα που διήρκησε 13 μήνες. Με το υλικό αυτό ο κ. Σπύρου προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Βαγγέλης δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε και μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός. Στον φάκελό του περιλαμβάνονται φωτογραφίες του νεκρού Βαγγέλη που αποτελούν μέρος και της ιατροδικαστικής έκθεσης, όπως και σημειώσεις που εξηγούν το σκεπτικό του:

«Η κοιλιά του Γιακουμάκη βρέθηκε απολύτως ανέπαφη. Συνεπώς επιβεβαιώνεται ότι κανένα ζώο ή για την ακρίβεια κανένα μεγάλο ζώο, δεν επιτέθηκε στη σωρό και δεν έχει τραφεί από αυτή. Κτηνίατροι και ζωολόγοι υποστηρίζουν ότι αν στο σώμα είχαν επιτεθεί πτωματοφάγα, ακόμα και αρουραίοι, το πρώτο σημείο που θα δέχονταν επίθεση είναι η κοιλιά». Ο κ. Σπύρου υποστηρίζει ότι έχει γίνει πλημμελής ιατροδικαστική έρευνα διότι τα στοιχειά από τον καρπό και το πρόσωπο του Βαγγέλη δεν δείχνουν αυτοκτονία.

Από την πλευρά του ο κ. Μπούκας σημειώνει στον ΕΤ ότι «η οικογένεια έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην έρευνα που έκανε ο αρμόδιος ιατροδικαστής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης». Ο κ. Βουγιουκλάκης στο συμπέρασμα της έκθεσής του για τα αίτια θανάτου δεν είχε καταλήξει σε σαφές αποτέλεσμα, καθώς –σύμφωνα με τον ίδιο- η κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σωρός δεν του άφηνε τα επιστημονικά περιθώρια να αποφανθεί με σιγουριά.

Σε άλλο σημείο του υλικού που θα παραδώσει στην Ανακρίτρια ο κ. Σπύρου αναφέρει ότι «το μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα του Βαγγέλη απείχε ενάμιση μέτρο από τη σωρό, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα. Το μαχαίρι αυτό δεν ανήκε στον Βαγγέλη και παρότι είναι ένα αρκετά ακριβό εργαλείο κανένας δεν ανέφερε ποτέ ούτε ότι το έχασε, ούτε ότι το έχει αναγνωρίσει ως δικό του. Θεωρούμε πως αν οι Αρχές εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του μαχαιριού θα έχουν βρει τον άνθρωπο που ξέρει να τους πει τι ακριβώς έχει γίνει».

Ο κ. Σπύρου εκτιμά στις σημειώσεις του ότι «πρέπει να γίνει εκταφή του σώματος του Γιακουμάκη, κατά την οποία πρέπει να παραστεί ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιώς».

thetoc.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button