ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Έγινε η παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για το Ενιαίο 12χρονο σχολείο (ρεπορτάζ)

 

765567654432

Με μεγάλη θέρμη έγινε αποδεκτή η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Καστοριάς του ΚΚΕ, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Απρίλη, στο Δημαρχείο Καστοριάς, όπου έγινε η παρουσίαση της πρότασης του Κόμματος για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Βάσω Χαραμοπούλου, γραμματέας της ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Τίγκας, δάσκαλος, μέλος της ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι «είναι αναντικατάστατο όπλο η πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων. Δείχνει το δρόμο για μια κοινωνία που αξίζει να περπατήσουμε. Μια κοινωνία όπου ο εργαζόμενος, η πιο σημαντική παραγωγική δύναμη δε θα απαξιώνεται. Η μόρφωσή του δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε κόστος, αλλά αναγκαιότητα.»

Πρόσθεσε πως «στο πλαίσιο αυτής της οικονομίας και κοινωνίας, κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν πετιέται στα αζήτητα της ανεργίας. Σε αυτήν την κοινωνία κανένα παιδί δεν αντιμετωπίζεται σαν ανήμπορο στη γνώση. Η κοινωνία και οι θεσμοί της, είναι υπεύθυνοι για τη μόρφωση του παιδιού και την επαγγελματική αποκατάσταση του και όχι όπως στον καπιταλισμό που η οικογένεια φορτώνεται τα βάρη. Για αυτό το σχολείο, για αυτήν την κοινωνία, αξίζει να παλέψει ο κάθε νέος, να παλέψουμε όλοι μας…»

 

902.gr

 

περισσότερα
Back to top button