Ελλάδα

Δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός ποιος θα περάσει το τέταρτο Μνημόνιο προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας – Γράφει ο πιτσιρίκος

tsiprasmitsotakisΣε δημοψήφισμα θα προχωρήσει η κυβέρνηση, για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός αν θέλει το τέταρτο Μνημόνιο να το ψηφίσει ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την απαράδεκτη ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα να φέρει το τέταρτο Μνημόνιο που ανήκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη -και τη μήνυση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα-, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Σε εθνικό τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η Αριστερά σέβεται τους αγώνες των Ελλήνων για περισσότερα Μνημόνιο και είναι δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων να αποφασίσουν αν το τέταρτο Μνημόνιο θα το ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

«Αγαπάω τα Μνημόνια αλλά δεν μπορώ να στερήσω απο τους Έλληνες το δικαίωμα να αποφασίσουν ποιος θέλουν να τους φορεσει το επόμενο Μνημόνιο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και τους αριστερούς αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους για να μπορούμε σήμερα εμείς να έχουμε Μνημόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως έχει πλεονέκτημα ενάντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ο ίδιος έχει ήδη περάσει ένα Μνημόνιο και έχει την εμπειρία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άπειρος με τα Μνημόνια.

Μετά το τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο μνημείο της Καισαριανής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως έχει μεγάλη κάψα να περάσει Μνημόνιο και πως η ορμή του θα υπερνικήσει την απειρία του.
pitsirikos.net

περισσότερα
Back to top button