ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Μια μαγική μουσική βραδιά (φωτογραφίες – βίντεο)

P1130351

Συναυλία των καθηγητών του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς

Το Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς καινοτομώντας στη μουσική ζωή της πόλης μας εγκαινίασε φέτος τον κύκλο των εαρινών συναυλιών. Μέσα στον κύκλο αυτών των συναυλιών οι καθηγητές του ωδείου μας ταξίδεψαν σήμερα το απόγευμα με το δικό τους μοναδικό τρόπο στον θαυμαστό κόσμο της μουσικής.

Ξεκινώντας από τη Βυζαντινή Τέχνη και φτάνοντας ως τη μουσική του κινηματογράφου, η ποικιλομορφία του προγράμματος και τα διαφορετικά ηχοχρώματα των οργάνων ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

 

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές του ωδείου στο πρόγραμμα της συναυλίας:

“Απευθυνόμενοι στους μαθητές μας αλλά και στο ευρύτερο κοινό της Καστοριάς ευελπιστούμε ότι αυτή η συναυλία θα γίνει ετήσιος θεσμός εκπληρώνοντας έτσι και μια άλλη πτυχή της ωδειακής εκπαίδευσης. Είναι αυτονόητο ότι πρωταρχικός σκοπός και στόχος του ωδείου είναι η μουσική παιδεία των μαθητών μας, η οποία εκτός από τα στοιχεία της εκπαίδευσης πρέπει (και γίνεται προσπάθεια γι’ αυτό) να καλύπτει και άλλους τομείς: Συμμετοχή σε συναυλίες από τους μαθητές, παρακολούθηση συναυλιών, ενεργή συμμετοχή σε σεμινάρια, συμμετοχές σε δράσεις άλλων ωδείων, σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ. Όλα αυτά αποτελούν στόχους του ωδείου που ελπίζουμε και προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε στο κοντινό μέλλον.

Φτάνοντας σταδιακά προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, το οποίο συνοδεύεται από τις εξετάσεις των μαθητών μας, θεωρούμε χρέος να ευχαριστήσουμε γονείς, διοίκηση και διοικητικό προσωπικό του ωδείου για τη διαρκή συνεργασία τους και να ελπίσουμε σε μια συνέχεια αντάξια των απαιτήσεων και των προσδοκιών των μαθητών μας.

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Μαρία Μανθούλη, φλάουτο

Σάσα Παπουλίδου, πιάνο

Μαρία Καραγιάννη, βιολί

Δημήτρης Χασιώτης, ακορντεόν

Θεμελής Βασίλης, κιθάρα

Ραφαηλίδης Παναγιώτης, κιθάρα

(με τη σειρά που παρουσιάζονται στο βίντεο)

P1130344 P1130341 P1130332 P1130333 P1130329 P1130328 P1130337 P1130357 P1130361

https://www.youtube.com/watch?v=NxR0IIPfMPA

 

 

περισσότερα
Back to top button