Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Συνταγή: Τα τσουρέκια της Μαρίας

pasxalino-tsourekiΥλικά
15 αυγά
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 κουτί νουνού αδιάλυτο
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
καλουπάκια.250 γραμμάρια μπυρομαγιά
2 φακελάκια μαχλέπια
2 φακελάκια κακουλέ
ξίσμα από 1 λεμόνι
τον χυμό από 1 πορτοκάλi
2 βανίλιες
2 Βιτάμ καλουπάκια λιωμένα και στο μπώλ βάζεις καλαμποκέλαιο Φλώρα για το ζύμωμα
4 1/2 κιλά αλεύρι -Robin Hood
1/2 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο Φλώρα

 

Εκτέλεση
Πιάνεις πρώτα το προζύμι με τον εξης τρόπο.

Λιώνεις σε ένα σκέβος την μπιρομαγιά με 1 1/2 νεροπότηρο χλιαρό νερό, μία πρέζα αλάτι, και ρίχνεις λίγο -λίγο το αλεύρι και το δουλεύεις να γίνει ένας παχύς χυλός ,το δουλεύεις 2-3΄λεπτά και το σκεπάζεις να φουσκώσει. Σε περίπου 15΄λεπτά θα έχει φουσκώσει,[άν δεν έχει φουσκώσει το πετάς και πιάνεις άλλο προζύμι.Θέλει πολύ προσοχή να μη βάλεις πολύ ζεστό νερό γιατί χαλάει η μπιρομαγιά .ΘΈΛΕΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΌ.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζεις τα υλικά που θα βάλεις στα τσουρέκια..

Χτυπάς με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και το ζεστό γάλα να ενωθούν ,προσθέτεις και τον χυμό ενός πορτοκαλού.
Λιώνεις το βούτυρο, προσθέτεις και το καλαμποκέλαιο μέσα.

Σε μιά λεκανη ρίχνεις τα μυρωδικά και 2 πάκα αλεύρι [,το υπόλοιπο αλεύρι θα το βάζεις την ώρα που ζυμώνεις τα τσουρέκια λίγο- λίγο, θα προσέξεις να μη γίνει πολύ σφυχτή η ζύμη.].

Κάνεις μία λακούβα στο αλεύρι και Ρίχνεις; το φουσκωμένο προζύμι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζεις το ζύμωμα, βουτώντας τα χέρια στο βούτυρο.

Ζυμώνεις μέχρι να ξεκολήσουν τα χέρια από την ζύμη.
Τα σκεπάζεις αφού έχεις τελειώσει το ζύμωμα και τα αφίνεις να φουσκώσουν.

Σε 1 1/2 με 2 ώρες θα έχουν φουσκώσει.

Τα πλάθεις σε πλεξούδες, τα βάζεις στα ταψιά όπου έχεις βάλει λαδόκολα και τα αλείφουμε με το αυγό.

Βάζεις σε ένα μπολ έναν κρόκο με ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό, τα ανακατώνεις και αλείφουμε τα τσουρέκια, ρίχνεις από πάνω σουσάμι η αμύγδαλο και τα περιμένεις να φουσκώσουν για να τα πας στον φούρνο να ψηθούν.

Καλή σας επιτυχία και Καλό Πάσχα Αγαπημένοι μου.
Μαρία

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button