Καστοριά

Νέο βιβλίο: “Φουλ του Άσσου” του Καστοριανού Νίκου Κοτανίδη

foultouassou2

Κυκλοφορεί τη Μεγάλη Εβδομάδα το βιβλίο του πρωτοεμφανιζόμενου στα ελληνικά γράμματα Καστοριανού συγγραφέα Νίκου Κοτανίδη 

Το άβατο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων της δεκαετίας του ‘80. Ένα σύστημα που απλώνει την παγωμένη του ανάσα σε αγνές νεανικές ψυχές. Στερημένη νιότη, μυστικοί κώδικες, δίψα για τη ζωή και τον έρωτα, όνειρα, απογοητεύσεις, καταστροφικές συγκρούσεις, κραυγή για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη. Ένας έφηβος και η σκληρή πορεία του προς μια απρόσμενα γρήγορη ενηλικίωση.

Ο Ορέστης Παυλίδης, γιος απλών ανθρώπων του μόχθου, τελειώνοντας το λύκειο φεύγει από την επαρχία κυνηγώντας το όνειρό του και εισάγεται στη Σχολή Ευελπίδων. Στο ξεκίνημα της νέας του ζωής οι τεταρτοετείς Πετρόπουλος και Αθηνογένους, μαζί με το σκοτεινό τους περίγυρο, κάνουν τα πάντα για να τον τσακίσουν. Στον απόλυτο αντίποδα, οι τεταρτοετείς Μύρωνας και Γεωργαλής, μέσα από τις αντιφάσεις των χαρακτήρων τους, προσπαθούν να τον βοηθήσουν επηρεάζοντας αναπόφευκτα τη στάση και αντιλήψεις του. Μια ολιγάριθμη παρέα πρωτοετών αποτελεί το εφαλτήριο των εφηβικών του ανησυχιών.  Δυο κοπέλες αγγίζουν την καρδιά του…

Ένα σκληρό «πόκερ» παίζεται για μια ολόκληρη χρονιά, με σημαδεμένη τράπουλα και πολλούς «άσσους». Από τη Βάρη και την Αθήνα μέχρι την Καστοριά και από τις Κεχριές μέχρι την Πάρο.

 

Τίτλος: ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ
Συγγραφέας: Νίκος Κοτανίδης

Εκδοτικός οίκος: Περίπλους/Διονύσης Βίτσος

Σελίδες: 712
Διαστάσεις: 21×14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Κατηγορία: Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-438-181-4

 

kotanidisnikos

Βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Νίκος Κοτανίδης γεννήθηκε το 1968 στη Δ. Γερμανία. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και κατέχει το πτυχίο Cambridge proficiency in English. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό, στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Είναι λάτρης της λογοτεχνίας, της φωτογραφίας, της ποδηλασίας και του hard rock.

 

 

περισσότερα
Back to top button