Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Κινδυνεύουν να κλείσουν πολλά νηπιαγωγεία της Καστοριάς – Ψήφισμα διαμαρτυρίας στις βουλευτές του νομού (φωτογραφίες – βίντεο)

SAM_3192

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , εκφράζοντας την αντίθεσή του  στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας ,σύμφωνα με το οποίο διπλασιάζεται αυθαίρετα ο ελάχιστος αριθμός παιδιών για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου από τα 7 παιδιά στα 14, επέδωσε σήμερα το μεσημέρι ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία των βουλευτών του νομού, των  κκ. Τεληγιορίδου Ολυμπίας και Αντωνίου Μαρίας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιάννης Πάτρας ,το νομοσχέδιο αυτό, αν περάσει από τη Βουλή (η ψηφοφορία πιθανόν να γίνει μέσα στις γιορτές),  θα οδηγήσει σχεδόν όλα τα παραμεθόρια νηπιαγωγεία του νομού σε οριστικό κλείσιμο.

Το αποτέλεσμα; Ατέλειωτη ταλαιπωρία για τους γονείς που θ’ αναγκαστούν να μετακινούν καθημερινά τα παιδιά τους , διανύοντας πολλά χιλιόμετρα , σε μεγαλύτερα νηπιαγωγεία, υποβαθμισμένη ποιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία και απώλεια εργασίας για πολλές νηπιαγωγούς της περιοχής μας.

Οι Καστοριανές πολιτικοί  έλειπαν στην Αθήνα λόγω των βουλευτικών τους καθηκόντων, οι εκπρόσωποί τους, όμως , διαβεβαίωσαν τους εκπαιδευτικούς ότι και οι δύο θα είναι στο πλευρό τους , ενάντια στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, που επιλέγει ως εξιλαστήρια θύματα στον βωμό των μνημονίων, τα νηπιαγωγεία, των οποίων η συμβολή  στη γνωστική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών είναι ανεκτίμητη.

687659876 SAM_3191

https://www.youtube.com/watch?v=CF7nA9eB_9w

https://www.youtube.com/watch?v=WorbzM3BGCE

περισσότερα
Back to top button