Καστοριά

Οι γεύσεις της Ελεάννας: Λαζαράκια

20160421_121957

ΥΛΙΚΑ
Για 10 μικρά σταφιδόψωμα

1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/4 κούπας χλιαρό νερό
3/4 κούπας ζάχαρη
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας σταφίδες
1/3 κούπας σπορέλαιο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά σε 1/2 κούπα από το χλιαρό νερό μας και προσθέτουμε 2 κουταλιές από την ζάχαρη και 3 κουταλιές από το αλεύρι μας.Τα διαλύουμε καλά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι,την κανέλα,το γαρύφαλο,την μαστίχα,το νερό, το σπορέλαιο και τις σταφίδες τις οποίες έχουμε προηγουμένως αλευρώσει. Ρίχνουμε και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά για να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.Αν χρειαστεί προσθέτουμε και επιπλέον αλεύρι. Τυλίγουμε το μπολ μας με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη μας σε ζεστό μέρος για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.

Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη μας σε 10 μπαλάκια.

Αφαιρούμε ένα μικρό μπαλάκι από κάθε μπάλα και το πλάθουμε σε λεπτό κορδόνι.

Τις 10 αρχικές μπάλες τις πλάθουμε σε οβάλ ψωμάκια και Τυλίγουμε κάθε μια γύρω γύρω με το κορδόνακι της. Μπήγουμε σε κάθε ψωμάκι από 2 μόσχοκαρφια για μάτια .

Αραδιάζουμε τα λαζαρακια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ Α.Αλεξιαδου
περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button