ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Δήμος Καστοριάς: Οι δράσεις του τμήματος Προστασίας Τρίτης Ηλικίας – ΚΑΠΗ

dimoskastorias

Στα πλαίσια των δράσεων που αναπτύσσει το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας – ΚΑΠΗ και στην προσπάθεια δημιουργίας γέφυρας συνεργασίας με φορείς του νομού μας, πραγματοποιούνται οι εξής δράσεις:

  • Tμήμα παραγωγής κατασκευών σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ.Ν Καστοριάς, με σκοπό τόσο τη δημιουργική απασχόληση των ηλικιωμένων όσο και την υποστήριξη του συλλόγου που λειτουργεί στο χώρο του ΚΑΠΗ Καστοριάς .

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το προηγούμενο έτος και συγκεκριμένα :

Ημερομηνία έναρξης προγράμματος ,Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2016 με εκπαιδεύτρια την κ. Βεκιάρη Πηνελόπη.

Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά εβδομαδιαίως κάθε Πέμπτη και ώρα 4:15μ.μ. στο ΚΑΠΗ Καστοριάς.

Τα μέλη μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας, κατασκευάζουν με την τεχνική του decoupage βάζα κάδρα, μπουκάλια, πιατέλες κ. ά. και μαθαίνουν την τεχνική παλαίωσης σε μπιζουτιέρες, δίσκους, ψωμιέρες κ. ά.

Επίσης, κυρίες μέλη του ΚΑΠΗ Καστοριάς (από Καστοριά και Μεσοποταμία) και του ΚΑΠΗ Κορησού, δημιουργούν διάφορα εξαιρετικά πλεκτά όπως ζακέτες, σκουφάκια, μαρτυρικά, κασκόλ κ. ά.

IMG_1497 IMG_1303
IMG_1162 IMG_1483
  • Πρόγραμμα πρόληψης – ενημέρωσης που απευθύνεται σε άτομα Τρίτης Ηλικίας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους από ειδικούς επιστήμονες της ΔΙΕΞΟΔΟΥ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 με την ψυχολόγο της Διεξόδου Νικολέτα Βόλτση και οι συναντήσεις γίνονται μία φορά εβδομαδιαίως κάθε Δευτέρα και ώρα 16:30 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Μαυροχωρίου.

IMG_1451 IMG_1448

Τα προγράμματα αυτά υπάρχει δυνατότητα να υλοποιηθούν το 2016 καί στα τρία ΚΑΠΗ (Καστοριάς, Κορησού και Μαυροχωρίου).

 

 

περισσότερα
Back to top button