Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς στο αεροδρόμιο “Αριστοτέλης”

13054621_1082222101820922_2072292709_o

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς επισκέφθηκαν το Αεροδρόμιο “Αριστοτέλης” στο Άργος Ορεστικό. Οι μαθητές συνοδεύονταν από τη διευθύντρια του Σχολείου κ. Δώρα Τελλίδου, τους εκπαιδευτικούς κ. Χρήστο Καράτζιο και Κων/να Παναγιωτοπούλου.

Στο αεροδρόμιο μας υποδέχθηκε με χαρά ο Αερολιμενάρχης κ. Γεώργιος Δαρλαγιάννης, τον οποίο όλοι μας ευχαριστούμε θερμά. Ο κ. Δαρλαγιάννης μας ξενάγησε στους χώρους αναχώρησης και ελέγχου, αφίξεων και παραλαβής αποσκευών, στο χώρο εναέριου ελέγχου και επικοινωνιών, όπου ο υπεύθυνος εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο εναέριας επικοινωνίας. Η Μετεωρολόγος κ. Ελένη Ζώη μας μίλησε για τον ρόλο των μετεωρολογικών οργάνων, τον βροχογράφο, το πρίσμα ή ηλιογράφο και τον μετεωρολογικό κλωβό.

Ο πιλότος κ. Παντελής Παντελίου μας έδωσε την άδεια να μπούμε στο αεροσκάφος της εταιρείας “Astra Airlines”, που πετάει στην Καστοριά και τον ευχαριστούμε θερμά, διότι οι μαθητές πραγματικά ενθουσιάστηκαν. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και την απογείωση του αεροπλάνου, γεγονός που εντυπωσίασε και ενθουσίασε τους μαθητές ακόμα παραπάνω.

Η υποδοχή και η ξενάγηση στο αεροδρόμιο έγινε με μεγάλη χαρά από όλους, με πρόσχαρη διάθεση και προθυμία για παροχή σχετικών πληροφοριών στους μαθητές μας!

 

Σας ευχαριστούμε όλους πολύ

2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

 

 

περισσότερα
Back to top button