ΚαστοριάΚοζάνηΝεστόριο

Πέντε χρόνια και κάτι μήνες η δικαστική διερεύνηση για το σκάνδαλο της αποναρκοθέτησης του Γράμμου

2b5b3966da40181ec8a95760ce5669bf_XL

 Πόσο ακόμη θα διαρκέσει η έρευνα; 

του Σπύρου Κουταβα

Η υπόθεση της αποναρκοθέτησης ερευνάται από  την δικαιοσύνη  απο τον Φεβρουάριο του 2011 όταν ο τότε Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Κούτρας είχε δώσει παραγγελία στο ΣΔΟΕ για έρευνα. Ο  φάκελος με το ανακριτικό υλικό που διενήργησε το ΣΔΟΕ παραδόθηκε στην Εισαγγελία μετά απο 31 μήνες, δηλαδή στο τέλος Αυγούστου 2013. Όμως μετά από 31 μήνες! έρευνας, καταθέσεων, ανοίγματος λογαριασμών όσων διοικητικών και πολιτικών στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση, η δικογραφία της αποναρκοθέτησης με νέα εισαγγελική εντολή επέστρεψε εκ νέου στο ΣΔΟΕ για συμπληρωματικές καταθέσεις και έρευνα. Ορίστηκε νέος ελεγκτής από πλευράς του ΣΔΟΕ και Το νέο πόρισμα παραδόθηκε στα μέσα του 2014 στην Εισαγγελία Κοζάνης.  Εκτοτε η υπόθεση βρίσκεται στο γραφείο του  ανακριτή.

Έχουν περάσει πέντε χρόνια, ναι! καλά διαβάζετε, πέντε χρόνια και δύο μήνες από τότε που ξεκίνησε η δικαστική έρευνα και ουδείς γνωρίζει το μέλλον της υπόθεσης.  Η υπόθεση της αποναρκοθέτησης  του Γράμμου είναι ένα αμιγώς γαλάζιο σκάνδαλο της Καραμανλικής περιόδου που εμπλέκονται και ελέγχονται πρόσωπα στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Η τελευταία ερώτηση που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο για την εξέλιξη του θέματος ήταν το Μάρτιο του 2014 από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Ουζουνίδου, Β. Διαμαντόπουλο και Α. Γερμανίδη στους οποίους; απάντησε τότε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου.

Ελπίζω ότι το ενδιαφέρον για τους επτά νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας -ως προς την αποκάλυψη της πολύκροτης υπόθεσης που κόστισε 4,34 εκ € στον Έλληνα φορολογούμενο -να υπάρχει και να παραμένει αμείωτο. Ας περιμένουμε. 

 

vetonews.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button