Καστοριά

Καστοριά: Δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 20/4 με 57 θέματα

DIMOTIKOSUMVOULIO-1

Στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο έρχονται θέματα που βελτιώνουν ουσιαστικά την καθημερινότητά μας κυρίως για τους δημότες της πόλης της Καστοριάς. Επίσης καλούμαστε να ψηφίσουμε για διαδικαστικά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με κλασικές παθογένειες ιδιοκτησιακής φύσης μεταξύ υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου.

Το θέμα ίσως που ξεχωρίζει και αλλάζει δραστικά κάποιες από τις συνήθειές μας είναι η απαγόρευση κίνησης αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα μετά το μοναστήρι της Παναγιάς της Μαυριώτισσας μέχρι περίπου τον ΝΟΚ κατά τις απογευματινές ώρες του καλοκαιριού και της άνοιξης.
Είναι το 20ο θέμα του δημοτικού συμβουλίου και ίσως διχάσει τις απόψεις. Εδώ και καιρό βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση στο site του δήμου ενώ περίπου έναν μήνα τώρα  οι ΕΝ.ΔΗΜΟ. διενεργούν δημοψήφισμα για να εκτιμήσουν τις κοινωνικές τάσεις και προτιμήσεις σχετικά.
Έτσι την Δευτέρα 18 Απριλίου το δημοψήφισμα θα κλειδώσει καταγράφοντας την προτίμηση των δημοτών. Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να συμμετάσχετε και δεν το έχετε κάνει ακόμα έχετε λίγες ακόμα μέρες διορία.

Τα Θέματα:

1. Ανακοινώσεις – Ενημερώσεις.

2. Πορεία υλοποίησης προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου οικ. έτους 2016

3. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος εκτελεστέων έργων έτους 2016 Δήμου Καστοριάς
(Δεν έχουμε ακόμα εισήγηση)

4. Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 Δήμου Καστοριάς.
(Δεν έχουμε ακόμα εισήγηση)

5. Έγκριση διοργάνωσης ημερίδας με θέμα: «Άγχος στην εργασιακή και οικογενειακή καθημερινότητα – Προσέγγιση και Διαχείριση».

6.Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 του Ν.Π. «Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού» του Δήμου Καστοριάς.

7. Έγκριση Επικοινωνιακού Προγράμματος και Δράσεων του Δήμου Καστοριάς.

8. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 204/12 απόφασης Δ.Σ. με θέμα: «Ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Καστοριάς».

9. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού οικ. έτους 2015 της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής.

10. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Καστοριάς και ΔΕΥΑ Καστοριάς για την υποβολή πρότασης στο Σ.Ε.Σ. και την εκτέλεση του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

11. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Καστοριάς και Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς για την εκτέλεση του έργου: «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ».

12. Έγκριση διοργάνωσης της Τελικής Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Εφήβων του 2016 και κάλυψης δαπανών φιλοξενίας των συμμετεχόντων.

13. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Καστοριάς στην 41 η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ – Έγκριση δαπανών. 

14. Έγκριση χρηματοδότησης της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Μακεδονίας για τη συνδιοργάνωση των αγώνων δρόμου RUN GREECE – Ορισμός εκπροσώπου στην Οργανωτική/Τεχνική Επιτροπή.

15. Έγκριση δαπάνης φιλοξενίας TOUR OPERATORS (Τουριστικών Πρακτόρων).

16. Έγκριση διοργάνωσης και κάλυψης δαπανών Περιφερειακού Πρωταθλήματος SCRAMBLE Δυτ. Μακεδονίας.

17. Έγκριση επιχορήγησης του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗ-ΧΛΟΗ για τη διοργάνωση της 19ης Ανθοκομικής Έκθεσης.

18. Έγκριση επιχορήγησης της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ» για τη συμμετοχή της στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

19. Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για τη λήψη μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας στο πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων δρόμου RUN GREECE.

20. Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για πεζοδρόμηση τμήματος του εσωτερικού παραλίμνιου δρόμου για τη δημιουργία αναψυχικής διαδρομής.

[Για το παραπάνω θέμα μπορείτε να ψηφίσετε και οι αποκρίσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 18/04/2016, ώρα 23:59 (timestamp).
Στο παρακάτω διάγραμμα μπορείτε να δείτε την τρέχουσα κοινωνική τάση, η οποία όμως δεν θεωρείτε ακόμα αντιπροσωπευτική]

Συμφωνούν: 37 | ΔΕΝ Συμφωνούν: 20 | Άκυρα: 20  | Ψηφίστε > ΕΔΩ

21. Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για τη λήψη μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης της Μ. Τετάρτης και Μ. Πέμπτης στη Δ.Κ. Καστοριάς.

22. Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για παραχώρηση ή μη δικαιώματος χρήσης κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο Ο.Τ. 
23 (Πλατεία Δημαρχείου).

23. Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για τοποθέτηση κατακόρυφων μέσων σήμανσης στην οδό Αμύντα της Δ.Κ.

24. Έκθεση διόρθωσης της 1ης–1–2011 Απογραφής Περιουσιακών Στοιχείων του Δήμου Καστοριάς.

25. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού τρίμηνης χρονικής διάρκειας για κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας.

26. Λήψη μέτρων προστασίας (κοπή ή μη δένδρων) στο Δημοτικό Γήπεδο της Δ.Κ. Καστοριάς.

27. Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης για αντιμετώπιση οικονομικών υποχρεώσεων.

28. Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης για αντιμετώπιση οικονομικών υποχρεώσεων.

29. Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης για κάλυψη δαπανών συμμετοχής του ΕΠΑΛ Καστοριάς στον διεθνή εκπαιδευτικό διαγωνισμό «F1 in schools».

30. Τροποποίηση των υπ’ αριθμ. 243/14 και 17/16 προγενέστερων αποφάσεων Δ.Σ. με θέμα: “Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π. “Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης” Δήμου Καστοριάς”.

31. Τροποποίηση των 244/14 και 127/15 προγενέστερων αποφάσεων Δ.Σ. με θέμα: “Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π. “Σχολική Επιτροπή B/θμιας Εκπαίδευσης” Δήμου Καστοριάς”.

32. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων.
(Δεν έχουμε ακόμα εισήγηση)

33. Λήψη απόφασης εξουσιοδότησης Δημάρχου για την υπογραφή συμβολαίου σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 264/15 απόφασης Δ.Σ.

34. Υποβολή αιτήματος του Δήμου Καστοριάς προς την ΕΤ.Α.Α. ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε,) για παραχώρηση κατά χρήση τμημάτων του Δημόσιου κτήματος με ΑΒΚ 7866 (χώρος στάθμευσης απέναντι από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας και χώρο στάθμευσης περιοχής Λαϊκής Αγοράς).

35. Υποβολή αιτήματος του Δήμου Καστοριάς προς την ΕΤ.Α.Α. ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε,) για παραχώρηση κατά χρήση τμήματος του Δημόσιου κτήματος με ΑΒΚ 7860 (Ναυταθλητικό Κέντρο ΔΗΝΑΚ).

36. Έγκριση σύνταξης Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής.

37. Λήψη απόφασης για αύξηση των ωρών εργασίας Προσωπικού ΙΔΑΧ Μερικής Απασχόλησης.

38. Λήψη ή μη απόφασης έκπτωσης του αναδόχου της «Προμήθειας ειδών ατομικής προστασίας».

39. Έγκριση διενέργειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ» περιόδου 2016-2017.

40. Έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο: «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ».

41. Έγκριση παράτασης χρονοδιαγράμματος εκπόνησης της μελέτης του Γ.Π.Σ. (Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός) στη Δ.Ε. Αγίας Τριάδας.

42. Έγκριση ανάθεσης «ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ».

43. Έγκριση έκδοσης Παραγωγικής Άδειας Λαϊκών Αγορών.

44. Έγκριση ανανέωσης Παραγωγικών Αδειών Λαϊκών Αγορών.

45. Έγκριση τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Καστοριάς και ΔΕΥΑΚ, για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Κ. ΜΑΝΙΑΚΩΝ» (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 301/15 απόφαση Δ.Σ.).

46. Συγκρότηση Επιτροπής Διαπίστωσης Βλαβών.

47. Έγκριση Πρωτοκόλλου Διαπίστωσης Βλαβών.

48. Ορισμός μελών Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής Έργων.

49. Έγκριση Πρωτοκόλλων Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής Έργων.

50. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) του έργου: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ Δ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

51. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ- ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

52. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ».

53. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ 2ου ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

54. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) του έργου: «ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ».

55. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Δ. Ε. ΚΟΡΕΣΤΕΙΩΝ».

56. Έγκριση 4ης παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΣΤΑΘΜΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΕΥΑΚ».

57. Έγκριση 1ης παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ».

 

dimotiki-kinisi.blogspot.gr

 

περισσότερα
Back to top button