Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ελεάννα – Γιάννης: Το ζεύγος από την Καστοριά που έγινε εξώφυλλο σε περιοδικό (συνέντευξη)

12933159_1069192686485497_3843915767334899065_n

Ετοιμάζονται το καλοκαίρι να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας

Η Ελεάννα Βλαχοπούλου, γεννημένη σε ένα μικρό, γραφικό χωριό της Κοζάνης των 150 κατοίκων, στη Δαμασκηνιά, αλλά μεγαλωμένη στο Άργος Ορεστικό, ζει με τον σύντροφο της, Γιάννη Τοτονίδη, στη Νέα Λεύκη, στα προάστια της Καστοριάς. Οι δυο τους ετοιμάζονται το καλοκαίρι να ζήσουν την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους, ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας. Πρόκειται για ένα νεαρό ζευγάρι επιστημόνων που βιώνουν τα χρόνια της κρίσης δουλεύοντας σκληρά και κάνοντας πολλά σχέδια για το κοινό τους μέλλον

13022456_10209160875963573_508550250_n copy 4

Η οικοδέσποινα μας προέρχεται από μια παραδοσιακή, ελληνική οικογένεια της Μακεδονίας, με τη μαμά-Αναστασία και τον Μπαμπά-Σταύρο να μεγαλώνουν, με όλη τους τη είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένο:

«Εργάζομαι σε ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά ξενοδοχεία της περιοχής και είμαι υπεύθυνη για το πρωινό. Είναι κουραστική δουλειά γιατί έχει να κάνει με πολύ πρωινό ξύπνημα αλλά και απαιτητικούς πελάτες» μας εκμυστηρεύτηκε η οικοδέσποινα μας, τονίζοντας -παρεμπιπτόντως- ότι η εστίαση και οι επιχειρήσεις της περιοχής, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ελλάδας, πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο. Και συνέχισε: «Γυρνώντας από τη δουλειά, πολύ κουρασμένη, αυτό που με χαλαρώνει είναι η ενασχόληση μου με τη κουζίνα και το φαγητό της επόμενης ημέρας. Πραγματικά, έρχομαι στα “ίσα” μου με το μαγείρεμα. Φτιάχνω και πολλά γλυκά που μου αρέσει να τα μοιράζομαι με τη γειτονιά, τους συγγενείς, τους φίλους. Γενικά, το μαγείρεμα για εμένα σημαίνει “μοιράζομαι”. Και μου αρέσει να βλέπω ευχαριστημένους ανθρώπους με το φαγητό ή το γλυκό μου. Τι άλλο καλύτερο από ένα χαμόγελο, μια ερώτηση για τη συνταγή, το ενδιαφέρον που δείχνουν οι άλλοι» συμπλήρωσε με χαμόγελο και θέρμη η Ελεάννα. Η οικοδέσποινα μας, εκτός των άλλων, διατηρεί και το δικό της μαγειρικό blog που το τιτλοφορεί «Οι γεύσεις της Ελεάννας» (http://erasitexnies.blogspot.gr/).

«Δεν μου αρέσει η ρουτίνα. Ήθελα κάτι που να μου δίνει τη χαρά της δημιουργίας. Δεν κερδίζω κάτι από αυτό. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά δεν το πολύ-διαφημίζω κιόλας. θέλω να περιέχει ότι συνταγές ετοιμάζω και να απαντάω στα σχόλια των αναγνωστών. Και δεν ευελπιστώ σε κάτι που θα μου φέρει κέρδη. Όταν νιώσω έτοιμη, μπορεί και να προσπαθήσω περισσότερο, θέλω να πετυχαίνω σε ότι κάνω γιατί βάζω πολύ μεράκι και αφοσίωση» μας εξομολογήθηκε η Ελεάννα, δίνοντας μας να καταλάβουμε το πόσο παθιασμένη είναι με ότι καταπιάνεται. Όσο για τη μαγειρική και τον «χαρακτήρα» της κουζίνας της, οι απαντήσεις ήταν σαφέστατες: «Μαγειρεύω ΜΟΝΟ με εποχιακά υλικά, θέλω όλα να είναι φρέσκα. Τα λαχανικά, τα φρούτα, το κρέας. Κατά βάση, στο σπίτι κάνουμε μεσογειακή διατροφή και η δική μου αδυναμία είναι… ο αρακάς (γέλια). Η σπεσιαλιτέ μου πάντως είναι το σνίτσελ στιφάδο, από μια συνταγή της πεθεράς μου»

897654

Η Ελεάννα και ο Γιάννης συνεχίζουν να ονειρεύονται και να κάνουν κοινά σχέδια για το μέλλον που περιλαμβάνουν οπωσδήποτε και την Καστοριά. Δεν θα ήθελαν να φύγουν από αυτόν τον μαγικό και τόσο πλούσιο -σε ομορφιές και φυσικά αγαθά- τόπο. Από τη Μακεδονία δεν φύγαμε όμως στενοχωρημένοι. Το πάθος και η αισιοδοξία για το μέλλον στα μάτια της Ελεάννας και του Γιάννη μάς έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσουμε στη μίζερη καθημερινότητα μας, κοιτώντας με πιο αισιοδοξία το αύριο. Ελεάννα ευχαριστούμε για όλα!

Όλη η συνέντευξη με πολλές συνταγές στο περιοδικό ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ μηνός Απριλίου που κυκλοφορεί.

Φωτογραφίες: Αποστόλης Παπαδημητρίου

9087654

87654

 

 

 

περισσότερα
Back to top button