Ελλάδα

Οδηγός για νέους κηπουρούς (εικόνες)

Η άνοιξη έφτασε και αρκετοί είναι εκείνοι που σκέφτονται την κηπουρική για χόμπι.

Όταν είσαι νέος σε μία δραστηριότητα όμως, η αρχή σού φαίνεται βουνό, ενώ αγνοείς ποια είναι εκείνα τα εργαλεία που χρειάζεσαι.

Οι σπόροι, τα λουλούδια, τα δεντράκια ή οι θάμνοι είναι σίγουρα τα πρώτα πράγματα που θα χρειαστεί να αγοράσεις, από εκεί και πέρα όμως έρχεται και το πρακτικό κομμάτι, τα εργαλεία.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι ότι κάθε νέο προϊόν θα πρέπει να ειναι ποιοτικό, να αντέχει δηλαδή στη σκληρή δουλειά.

Ένα μικρό φτυαράκι είναι από τα πιο βασικά εργαλεία, γιατί θα σου φανεί χρήσιμο τόσο σε έναν κήπο όσο και σε μία μικρή αυλή ή ένα μπαλκόνι. Το μεγαλύτερο φτυάρι είναι και αυτό σημαντικό για όσους έχουν κήπους.

Το ποτιστήρι πρέπει και αυτό να είναι εύχρηστο. Λάβε υπόψιν το σύνολο των φυτών που έχεις και το βάρος που μπορείς να σηκώσεις ώστε να μην πηγαινοέρχεσαι διαρκώς.

Οι πλαστικές μπότες είναι απαραίτητες καθώς θα σας προστατεύουν από τη βρωμιά και τις λάσπες, αλλά και από τα νερά.

Τα γάντια θα προστατέψουν τα χέρια σου από τα γρατζουνιές και κοψίματα.

Το κλαδευτήρι για να κόβεις τα περιττά φύλλα και κλαδιά, αφού πρώτα όμως έχεις ζητήσει πληροφορίες για το πως γίνεται το σωστό κλάδεμα.

Οι γλάστρες είναι το τελευταίο βασικό στοιχείο που θα χρειαστείς. Διάλεξέ τες με βάση το στυλ που θες να δώσεις στον κήπο ή τη βεράντα σου.

iefimerida.gr

περισσότερα
Back to top button