Ελλάδα

Μπιφτέκια με σόγια και πατάτα

biftekia_sogias_a27bbfc33e371561618430b8599fdf28Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζάνια κιμά σόγιας
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και λιωμένη με πιρούνι
  • 1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2-3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε γάλα ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών

 

 Εκτέλεση συνταγής
  1. Βράζετε τον κιμά σόγιας σε 1 λίτρο ζωμό λαχανικών για 20′. Τον σουρώνετε και  τον πιέζετε με τα χέρια να φύγουν τα νερά του.
  2. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε και ζυμώνετε τον βρασμένο κιμά σόγιας μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ώσπου να αποκτήσετε ένα αφράτο μίγμα που να πλάθεται.
  3. Πλάθετε τα μπιφτέκια, τα τοποθετείτε σε ταψί ή αντικολλητικό τηγάνι  αλειμμένο με λάδι, τα αλείφετε από πάνω με λίγο λάδι και ψήνετε στο γκριλ ή στο τηγάνι. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή μια σπιτική πικάντικη σάλτσα.

ιcookgreek.com

περισσότερα
Back to top button