ΓούναΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Οι εκθέτες κατέθεσαν τις απόψεις τους για την 6η FEA (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

FEAExcellence2016

Εκθέτες της 6ης Fur Excellence in Athens 2016 κάνουν τη δική τους αποτίμηση στην εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αποστολή: Θεοδώρα Ζήση Κωτσοπούλου

Τριάντα εκθέτες από τη Δυτική Μακεδονία και το εξωτερικό, από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητα τους παρουσιάζοντας τις κολεξιόν τους με κομμάτια που ανταποκρίθηκαν στη τελευταία λέξη της μόδας, ενώ όλα τα περίπτερα ήταν ιδιαίτερα προσεγμένα, καθώς οι εκθέτες έβαλαν τα δυνατά τους και δημιούργησαν εξαιρετικά αποτελέσματα!
Τη μεγάλη τους ικανοποίηση από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα έχουν εκφράσει παλαιοί και νέοι εκθέτες, ενώ αντίστοιχα ικανοποιημένοι είναι οι διεθνείς επισκέπτες της Fur Excellence in Athens, International Fur Fair 2016. Η γκάμα των προϊόντων, τα νέα σχέδια και μοντέλα προσέλκυσαν σημαντικό ενδιαφέρον από τους εμπορικούς από όλο τον κόσμο καθώς αποτελούν ολοκληρωμένες προτάσεις μόδας.
Σας παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιους γουνοποιούς και μια εταιρεία μηχανημάτων για την γουνοποιία, που συμμετείχαν στην έκθεση και κατέθεσαν τις απόψεις τους στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

IMG_1705
Ναούμ Δίτσιος

Tα πράγματα ξεπέρασαν τα αναμενόμενα. Ήρθε ένας μεγάλος αριθμός εμπορικών επισκεπτών και όλοι ήταν οργανωμένοι και συντεταγμένοι. Η έκθεση κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη και πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερη διότι θα υπάρξουν και κάποιες άλλες εξελίξεις οι οποίες βρίσκονται στο δρόμο! Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε την αγορά και να της δώσουμε την προοπτική ότι υπάρχει η γουνοποιία. Παρόλες τις συγκυριακές καταστάσεις που επικρατούν, εμείς προχωράμε στην παραγωγή και συνεχίζουμε την έκθεση της Αθήνας όσο γίνεται με πιο δυνατό τρόπο. Η γούνα δεν πεθαίνει γιατί όλοι εμείς καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για την ανάκαμψή της.
Οι εκθέτες φέτος είχαν βάλει πολύ χαμηλά τον πήχη και εκτιμώ ότι κέρδισαν από αυτή την έκθεση και αυτό είναι πολύ σημαντικό γι αυτούς. Ξέρουν σε ποια κατάσταση βαδίζει το παγκόσμιο εμπόριο και κυρίως η γούνα που είναι το εξειδικευμένο είδος, άλλα ξέρουν ότι πρέπει να είναι και στις επάλξεις.. Οι γουνοποιοί πέρασαν πάρα πολλές μπόρες και δυσκολίες όπως το ‘88 με την κρίση της Κορέας, το ‘96 με την κρίση της Ρωσίας, τον Αύγουστο του ‘98 και την οικονομική κρίση του ‘09, αλλά παρόλα αυτά αντέξαμε και ανακάμψαμε. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

IMG_1976

Μάκης Λαγγιώτης
Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο. Μέσα από τα περίπτερα μας δίνουμε ένα ξεχωριστό ύφος, ακολουθώντας και τις τάσεις της μόδας. Αυτή τη χρονιά βάλαμε στο περίπτερο μας πολύ χρώμα και λουλούδια, διότι ανεβαίνει η ψυχολογία η δική μας αλλά και των πελατών γιατί με τα λουλούδια, νιώθουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο ευχάριστα . Η άνοιξη είναι ένα καινούριο ξεκίνημα και άρα νιώθουμε ότι προχωράμε μετά την κρίση σε ένα καινούριο ξεκίνημα.
Αναφορικά τώρα με στην 6η έκθεση νομίζω ότι ήταν εξαιρετική, είχε αρκετά περισσότερο κόσμο από πέρυσι, η οποία ήταν επίσης πολύ επιτυχημένη. Σε δύσκολες στιγμές όπου οι διεθνείς εκθέσεις έχουν μεγάλα προβλήματα όπως το Χονγκ Κονγκ, η Αθήνα απέδειξε ότι όχι μόνο παραμένει δυνατή αλλά μπορεί να ανεβαίνει και να αναβαθμίζεται. Τα events γενικά που έγιναν ήταν πάρα πολύ αναβαθμισμένα. Το γκαλά στο Ζάππειο ήταν εξαιρετικό το ίδιο και όλη η διοργάνωση. Θεωρούμε ότι δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από το Μιλάνο.
Όσον αφορά τώρα στο κομμάτι που μας ενδιαφέρει περισσότερο στο εμπορικό, σαφώς έχουμε κρίση. Οι πελάτες έχουν δυσκολίες, χωρίς πολλά χρήματα, όμως υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον. Πολλές παραγγελίες μικρές, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα επιβεβαιωθούν.

IMG_1894

Δημήτρης Τσιουχαδάρης
Η έκθεση της Αθήνας πιστεύω ότι έχει μέλλον και μέσα σε 6 χρόνια έχει κάνει σημαντικά πράγματα που οι άλλες εκθέσεις δεν έχουν κάνει σε πολλά περισσότερα χρόνια. Πέρα όμως από αυτά, η δουλειά ξαναγυρνάει στην Καστοριά, γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και να παράγουμε καλής ποιότητας γουναρικά. Από την 2η μέρα ήρθε περισσότερος κόσμος, ενώ έγιναν και παραγγελίες. Πιστεύουμε ότι η έκθεση της Αθήνας θα μας δώσει το κάτι παραπάνω από τις προηγούμενες εκθέσεις.
IMG_1741
Νίκος Καρανικόλας
Υπάρχει ενδιαφέρον από πελάτες, όμως λόγω τις παγκόσμιας κρίσης εκείνο που διαπιστώνω είναι ότι επικρατεί μια διάχυτη φοβία από τον κόσμο, διότι δεν ξέρει τι θα επικρατήσει αύριο. Αυτό φυσικά φαίνεται και στην έκθεση. Ο πελάτης περνάει από τα περίπτερα, ρωτάει, αγκαλιάζει τη γούνα και φυσικά θέλει να αγοράσει κομμάτια, αλλά επιφυλάσσεται λόγο γεγονότων και καταστάσεων. Ευτυχώς φέτος οι τιμές δεν τους φαίνονται ακριβές.

IMG_1738
Γιώργος Χατζησυμεωνίδης
Κάθε χρόνο προσπαθούμε να παρουσιάζουμε το στυλ μας με ποιοτικές και καινοτόμες δημιουργίες. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα, το σχέδιο αλλά και την μόδα. Δημιουργήσαμε ένα νέο, ξεχωριστό, στιλ που οδηγεί τον ενδιαφερόμενο στον μαγικό κόσμο της γούνας που μπορεί να την αποκτήσει και να την εντάξει στη δική του προσωπική ιστορία», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο Γιώργος Χατζησυμεωνίδης για να προσθέσει, θεωρούμε ότι η έκθεση φέτος ήταν πολύ πετυχημένη, ο κόσμος ήρθε και μπήκε στα περίπτερα και έδειξε ενδιαφέρον.

IMG_1736

Κωνσταντίνος και Φίλιππος Τσόπουλος
Παίρνουμε μέρος στην έκθεση γούνας της Αθήνας εδώ και 6 χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε αυτόν εδώ τον χώρο. Η έκθεση φέτος είναι πιο αναβαθμισμένη και από πλευράς περιπτέρων καθώς βλέπουμε ότι υπάρχει μια πολύ καλή ποιότητα.
Μας αγκάλιασαν οι γουνοποιοί και μάλιστα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Εμείς από την μεριά μας θέλουμε να είμαστε κοντά στους γουνοποιούς. Προσφέρουμε καινοτόμα μηχανήματα και καινούργιες τεχνολογίες. Πέρα από όλα αυτά, συμμετέχουμε και στο εργαστήριο. Διαπιστώνουμε ότι η διοργάνωση τα πηγαίνει πολύ καλύτερα. Είναι ένα σημαντικό γεγονός που το μαθαίνει όλο και περισσότερος κόσμος. Όσον αφορά τώρα στα αποτελέσματα της έκθεσης, φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, όμως βλέπουμε ότι υπάρχει μία σταθερή άνοδος της έκθεσης και στο θέμα των πελατών και στο θέμα της επισκεψιμότητας. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι και θα συμμετέχουμε και την επόμενη χρονιά.

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
IMG_2009 IMG_1745 IMG_1972 IMG_1943 IMG_1990 IMG_1890 IMG_1942IMG_1683 IMG_1744

 

 

 

περισσότερα
Back to top button