Ελλάδα

Ο Πούτιν στην Ελλάδα στα τέλη Μαΐου

5707b0cd1dc524311f8b4bb3Στην Ελλάδα έρχεται περί τα τέλη Μαΐου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με τα όσα είπαν κυβερνητικές πηγές στο koutipandoras.gr δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ακριβής ημερομηνία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στη ρωσική εφημερίδα Kommersant στις 6 Απριλίου, εξήρε το πολύ υψηλό επίπεδο των ελληνορωσικών σχέσεων, το οποίο πέραν των παραδοσιακών δεσμών μεταξύ των λαών των δύο χωρών, επιβεβαιώνεται και με τις δύο επισκέψεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την περασμένη χρονιά στην Ρωσία, αλλά και με την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, περί τα τέλη Μαΐου, την οποία η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική».

Επισήμανε στη συνέχεια ότι «οι κυρώσεις δεν ήταν προς το συμφέρον καμίας από τις δύο χώρες. Ωστόσο ήμαστε μέλος της ΕΕ απ’ όπου απορρέουν σχετικές δεσμεύσεις».

«Έχουμε ανοίξει, όμως, έναν διάλογο, ο οποίος νομίζω ότι θα επιταθεί, προκειμένου να ξεπεράσουμε προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί από τις κυρώσεις και τα αντίμετρα, ή να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος και εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Έχουν προκύψει προβλήματα στην ελληνική οικονομία και κυρίως στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων». Προσέθεσε η κ. Γεροβασίλη, εκτιμώντας παράλληλα, ότι φέτος ο αριθμός Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα θα είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με το 2015.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις των κυρώσεων της Ρωσίας, είπε ότι τα αντίμετρα και το εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα έπληξαν τις εξαγωγές κατά το ένα τρίτο του συνόλου των εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία το 2013, ενώ υπήρξαν επιπτώσεις και στον τουρισμό, ιδίως το 2015 και σε σχέση με τα αναμενόμενα από ελληνικής πλευράς.

«Περιμένουμε, ωστόσο και τη σύγκλιση της Μεικτής Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας τον Απρίλιο και διενεργούμε συνεργίες στο επίπεδο φορέων και επιμελητηρίων και ενώσεων, αλλά και μεμονωμένων επιχειρήσεων», προσέθεσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα πράξει τα πάντα για να εξασφαλίσει την έγκαιρη έκδοση βίζας για Ρώσους τουρίστες, ενώ επιπλέον, το υπουργείο Τουρισμού θα συζητήσει με ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να προσφέρουν μειωμένες τιμές στους Ρώσους πολίτες.

koutipandoras.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button