Ελλάδα

Η αυθεντική συνταγή του cheesecake ζέβρα: Νοστιμότατο, ελκυστικό και εύκολο να το κάνουμε!

Βάλτε τα όλα στην άκρη και δοκιμάστε να κάνετε αυτό το νόστιμο cheesecake που είναι οπτικά λίγο ασυνήθιστο … Όπως ένα κέικ  μαρμπρέ, είναι δίχρωμο, και η εμφάνισή του υποδηλώνει ότι το cheesecake είναι δύσκολο να το φτιάξουμε … Ανακαλύψτε όμως  πως θα μαγειρέψετε ένα τέτοιο απλό πιάτο !!!

Η αρχή της συνταγής είναι όμως η ίδια με την παραδοσιακή του cheesecake, κυρίως η διασκέδαση. Χρησιμοποιώντας ένα απλό κουτάλι, ο στόχος είναι να ενσωματωθούν σταδιακά οι δύο πάστες μέσα στο ταψί , και voilà…. έτοιμο.

Το αποτέλεσμα είναι νόστιμο και καλαίσθητο, και όσο όμορφο είναι , τόσο πιο πολύ σε ελκύει να το δοκιμάσεις!  Για να ακολουθήσετε τα βήματα της  συνταγής, διαβάστε παρακάτω:

Cheesecake- ζέβρα με σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά.

Χρόνος ψησίματος: 55 λεπτά.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

⦁ 150γρ. μπισκότα τύπου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.
⦁ 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο.
⦁ 50 γρ. Βούτυρο
⦁ 1 κιλό τυρί κρέμα
⦁ 2 κουταλιές  της σούπας καλαμποκάλευρο.
⦁ 100γρ. ζάχαρη άχνη.
⦁Ξύσμα από ένα λεμόνι
⦁ 4 αυγά
⦁1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

 

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 ° C.
    2. Χρησιμοποιώντας ένα γουδοχέρι, θρυμματίστε  τα μπισκότα.
    3. Μόλις θρυμματιστούν, ανακατέψτε καλά με το βούτυρο, για να σχηματίσει μία λεία πάστα. Τη  στρώνουμε στη φόρμα και  καλύψτε  με λαδόκολλα.
    4. Σε ένα μπολ, τοποθετήστε το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη σας. Ανακατέψτε  και  στη συνέχεια  ενσωματώστε τα αυγά σας σταδιακά. Τέλος, προσθέστε το καλαμποκάλευρο και ανακατέψτε ξανά.
    5. Τώρα, χωρίστε τη ζύμη σας στα δύο. Σε ένα από τα ζυμαράκια, προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε.
    6. Θα γεμίσετε τώρα φόρμα σας  με τις δύο πάστες, χρησιμοποιώντας  ένα κουτάλι της σούπας: μια κουταλιά από την πάστα την απλή, μια κουταλιά πάστα κακάο, και ούτω καθεξής.
    7. Ψήστε για 15 λεπτά στους 180 ° C, στη συνέχεια χαμηλώστε στους 150 ° C και περιμένετε επιπλέον 40 λεπτά.

8. Σερβίρετε το κρύο, αφού το βάλετε στο ψυγείο σας για μερικές ώρες.

Καλή όρεξη!

apisteuta.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button