ΕλλάδαΚαστοριά

Trivago: Φτηνότερη από πέρσι η Καστοριά για τις πασχαλινές αποδράσεις

510378-kastoria-new-600_181320_3Mb533

Πόσο κοστίζει μια βραδιά σε ξενοδοχεία 14 πόλεων της Ελλάδας

Οσο βελτιώνεται ο καιρός και όσο πιο κοντά στο Πάσχα πλησιάζουμε οι αποδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας όλο και πυκνώνουν. Το κόστος διαμονής αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για την επιλογή του προορισμού.

Έρευνα της trivago για τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς δείχνουν σημαντικές μεταβολές στις τιμές των ξενοδοχείων τόσο σε σχέση με τον περασμένο μήνα όσο και με τον περσινό Απρίλιο.  Η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τον περασμένο μήνα καταγράφεται από την trivago για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, όπου η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 90 ευρώ από 83 ευρώ τον Φεβρουάριο. Ωστόσο είναι κατά 5 ευρώ φθηνότερα σε σχέση με τον περσινό Απρίλη.

Στο Ηράκλειο Κρήτης η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 75 ευρώ ανά διανυκτέρευση, από 68 ευρώ τον Μάρτιο, αυξημένη κατά 13,2%.

Η σημαντικότερη μείωση παρουσιάζεται στο Ναύπλιο. Τα ξενοδοχεία του είναι κατά 13,3% πιο οικονομικά σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, από τον περασμένο μήνα οι τιμές εμφανίζονται αυξημένες κατά 7,5%.

Οικονομικότερα σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο παρουσιάζονται και τα ξενοδοχεία τόσο στην Καστοριά, όσο και στον Βόλο. Οι επισκέπτες στον Βόλο θα πληρώσουν 74 ευρώ ανά διανυκτέρευση και στην Καστοριά 59 ευρώ.

 

Ακριβότερα, ωστόσο, συγκριτικά με πέρυσι είναι τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, κατά 12, 5 τοις εκατό, με μέση τιμή στα 81 ευρώ, της Αράχωβας, με τιμή που διαμορφώνεται στα 101 ευρώ και του Μετσόβου, στα 74 ευρώ, από τα 61 που ήταν πέρυσι τον Απρίλιο.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται αναλυτικά η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση, όπως καταγράφεται από τα στοιχεία της trivago.

Οι διεθνείς προορισμοί

Η μέση τιμή για την Ελλάδα για τον Απρίλιο διαμορφώνεται στα 90 ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,1 τοις εκατό, τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση. Η Κροατία, από την άλλη, είναι μεταξύ των χωρών που διατήρησαν απόλυτα σταθερές τις τιμές τους σε σχέση με το 2015, αντίθετα με την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία που τις αύξησαν κατά μέσο όρο. Μειωμένες τιμές φαίνεται να έχει η Ιταλία, στα 122 ευρώ, χαμηλότερες από πέρυσι κατά 1,6 τοις εκατό. Αντίστοιχα, μειωτική πορεία στις τιμές σε σχέση με την περασμένη χρονιά είχαν η Τουρκία και η Κύπρος. Η Τουρκία, μάλιστα, με μέση τιμή στα 79 ευρώ, φαίνεται να μείωσε σημαντικά τις τιμές σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015, κατά 24,8 τοις εκατό, ενώ η Κύπρος μόνο κατά 1,4, φτάνοντας κατά μέσο όρο στα 73 ευρώ.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button