ΚαστοριάΠρόσωπα

Συνέντευξη με το καστοριανό συγκρότημα Temple Of Katharsis

temple-of-katharsis-εξωφυλλο-900x444TEMPLE OF KATHARSIS στο Rock Overdose: ‘Να στηρίζετε την τοπική σκηνή όσο πιο πολύ γίνεται’

Πρίν από λίγες μέρες το Rock Overdose βρέθηκε με τους Temple of Katharsis, μιά Black Metal μπάντα από την Καστοριά, της οποίας τα ιδρυτικά μέλη Hellmaster666  μπάσο και φωνή και Homados κιθάρες μας μίλησαν για πολλά και διάφορα, καθώς και για το Ep τους το οποίο κυκλοφόρησε φέτος με τίτλο “Altar Of Death”.

Πάμε λοιπόν…

 

Rock Overdose: Γεια σας παιδιά,πως πάει;

Temple Of Katharsis: Γειά σου Φάνη, μιά χαρά φίλε μου.

temple of katharsis 3

Rock Overdose: Temple of Katharsis λοιπόν, πως σας ήρθε το όνομα αυτό δηλαδή ο ναός της Κάθαρσης;

Hellmaster666: Το όνομα το βρήκα εγώ. Ήθελα να βρώ κάτι το οποίο θα καλύπτει εμένα αλλά και τον μέσο black metal οπαδό. Eίναι στην ουσία ο ναός του τελικού σταδίου της ψυχής εκεί όπου η ψυχή θα κριθεί και θα καεί!

Rock Overdose: Πείτε μας για το line-up σας, ποιοί είστε;

temple of katharsis 5

Homados: H μπάντα, αποτελείται από τον HELLMASTER666 ο οποίος είναι στο μπάσο και στα φωνητικά, και εγώ οHOMADOS στις κιθάρες. Πρόσφατα είχαμε την αποχώρηση του Άδη ο οποίος ήταν η δεύτερη κιθάρα των Temple Of Katharsis

Rock Overdose: Πόσα χρόνια ίδρυσης μετράτε ως μπάντα;

Hellmaster666: Δημιουργηθήκαμε το έτος 2011 και μετράμε σαν μπάντα 5 χρόνια ζωής.

Rock Overdose: Από ποιές μπάντες επιρεαστήκατε μουσικά αλλά και στιχουργικά;

Homados: Κυρίως είναι ακούσματα και όχι μπάντες κατά την αποψή μου, και νομίζω ότι την ίδια άποψη έχει και οHELLMASTER666, ο οποίος έχει και το στιχουργικό κομμάτι της μπάντας. Αν όμως θα έπρεπε να σου πω κάποιες μπάντες θα ήταν DARK FUNERAL,ROTTING CHRIST,SEPTIC FLESH και πολλές άλλες.

Rock Overdose: Θα ήθελα να σας ρωτήσω για το Demo σας που κυκλοφορήσετε το 2014 με τίτλο “In The Beginning”. Πως εμπνευστήκατε αυτόν τον τίτλο;

Hellmaster666: Τον τίτλο για το πρώτο μας Demo “In The Beginning”, τον εμπνευστήκαμε επειδή ήταν και η πρώτη μας δουλειά δηλαδή η αρχή, το ξεκίνημα της μπάντας μας και γι’αυτό το ονομάσαμε “Ιn The Beginning“.

temple of katharsis 2

Rock Overdose: Πως ηχογραφήθηκε το Demo σας;

Homados: Πως ηχογραφήθηκε; Με πολύ πίστη σε αυτό που κάνουμε, πολλές ώρες ηχογράφησης, πάρα πολλές αλλαγές πάνω στα κομμάτια για το επιθυμητό αποτέλεσμα και  πολλές μπύρες (γέλια)

Rock Overdose: Μετά από ένα χρόνο ακολούθησε το Ep σας το “Altar of death” . Μιλήστε μας λίγο γι’αυτόν τον δίσκο. Σε τι ακριβώς αναφέρεστε;

Hellmaster666: Για την ακρίβεια ενάμιση χρόνο μετά. Mε το “Altar Of Death” αναφερόμαστε στον βωμό του θανάτου αλλά και γενικότερα τα κομμάτια που περιέχει κυρίως αναφέρονται στο θάνατο και στο χάος. Δεν εννοούμε κάτι περισσότερο με τον τίτλο αν αυτό ρωτάς.

Rock Overdose: Που ηχογραφήθηκε το Ep σας;

Homados:. Ηχογραφήθηκε στην North-T Studio με πάρα πολύ βοήθεια από τον Chris Ferris, ο οποίος έκανε τα drums και τον Lord Nebulah με τον οποίο κάναμε μαζί το Mixing-Mastering

Rock Overdose: Υπήρξαν φάσεις που εσείς οι δυο σαν δίδυμο ζοριστήκατε στο να γράψετε μουσική;

Hellmaster666: Κοίτα γενικά όχι. Με τον Homados ταιριάζουν τα μουσικά μας γούστα, εγώ γράφω τον σκελετό και οHomados τον εμπλουτίζει. Υπήρξαν και στιγμές διαφωνίας μεταξύ μας, αλλά στο τέλος τα βρίσκαμε και εβγαίνε κάτι το θετικό προς τα έξω.

temple of katharsis 4

Rock Overdose: Ποιος από τους δυο σας συνθέτει και ποιος γράφει στίχους;

Homados: Οι στίχοι είναι του HELLMASTER666, ενώ μουσική γράφουμε και οι δύο. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ μας και αυτό νομίζω πως είναι το καλύτερο.

Rock Overdose: Θα κάνω μια ερώτηση που την κάνω συχνά-πυκνά σε μπάντες από επαρχιακές πόλεις ειδικά για το είδος μουσικής που παίζετε- τον ακραίο ήχο δηλαδή -είναι δύσκολο να βρεθεί στήριξη μουσικά,πως το βλέπετε;

Homados: Κοίτα,σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να βρούμε ντράμερ. Αυτό δεν το βλέπω σαν εμπόδιο,υπάρχουν τρόποι να γράψεις την μουσική σου .

Rock Overdose: Σχέδια για το μέλλον υπάρχουν;

Hellmaster666: Θα κυκλοφορήσει άλλο ένα Demo μέσα στο 2016 για να κλείσουμε την τριλογία μας,μετά πάμε για την ηχογράφηση του δίσκου αν και προσωπικά δεν θα με χάλαγε και η ιδέα ενός split μιας και έχουμε καλές σχέσεις με αρκετές θα έλεγα μπάντες στον black metal χώρο και όχι μόνο. Φυσικά ένας ολοκληρωμένος δίσκος αλλά και ένα live για να τον στηρίξουμε θα ήταν ότι καλύτερο.

Rock Overdose:.Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους οπαδούς σας ή στον κόσμο της metal για το κλείσιμο;

Temple Of Katharsis: Το μήνυμα που στέλνουμε στους οπαδούς μας είναι ότι θέλουμε πρώτα απ’όλα να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας στηρίζουν αυτά τα χρόνια αλλά και στον Metal κόσμο, να αγαπάτε την μουσική σας και να στηρίζετε την τοπική σκηνή όσο πιο πολύ γίνεται, και τέλος να ευχαριστήσουμε εσένα και το Rock Overdose για αυτήν την συνέντευξη. ΤΟΤAL PRAISE TO THE UNHOLY HORDES !

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε…..

Για το Rock Οverdose

Φάνης Βιλαέτης

 

περισσότερα
Back to top button