ΚαστοριάΠρόσωπα

Η Καστοριανή εικαστικός “Anis” μιλά για την δουλειά της

Anis: Βγάζω selfie το «μέσα» μου για να ισορροπήσω!

Μία καλλιτέχνης που αποτυπώνει στο χαρτί την επιφάνεια των αόριστων σκέψεων ενώ, με το μολύβι της μπορεί και χαράζει νέες οδούς φαντασιακής συζήτησης. Τα έργα της αποτελούν διάμεσο μεταξύ της ανάγκης για επικοινωνία και της ίδιας της πράξης, μιας και η έκθεση της/του επισκέπτριας/τη στην στην εν λόγω έκθεση εγκαινιάζει αβίαστους διαλόγους. Λόγια που μπορεί να μένουν στον εσώτερο λαβύρινθο της καθεμίας και του καθενα ή να πραγματώνονται σε ήχους που μπορούν και κοινωνούν τα πεπραγμένα των ζωών τους.

ed

Η Anis ξετυλίγει εικόνες μεγεθύνοντας τον φακό με τoν οποίο αντιλαμβανόμαστε τις όποιες πραγματικότητες δίχως να παραλείψει να μοιραστεί λεπτομέρειες του ταξιδιού τ που την έφθασε στο σήμερα.

Bio:  Η Anis (Αναστασία Τρυγούτη ) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα (2009-2015). Αποφοίτησε από το 3ο εργαστήριο με διδάσκοντες τον Χάρη Κοντοσφύρη και τον Θωμά Ζωγράφο, παρακολούθησε επίσης το εργαστήριο χαρακτικής της διδάσκουσας  Δήμητρας Σιατερλή. Ασχολείται με ζωγραφική, χαρακτική,φωτογραφία,tattooing και εγκαταστάσεις. Αυτό το διάστημα ζει στην Καστοριά και είναι σε φάση έντονου πειραματισμού και έρευνας ως προς τις εγκαταστάσεις στη φύση με οργανικά υλικά που προέρχονται από τον φυσικό κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις με τους Φλώρους Εικαστικούς και τους ΕΝ-ΦΛΩ, σε ομαδικές εκθέσεις στη γκαλερί Myro και δυο συνεχόμενες χρονιές στο Rem Brand Name Project στη γκαλερί της Λόλα Νικολάου.

της Χριστίνας Αζοπούλου

eh

Χριστίνα Αζοπούλου: Είναι η πρώτη σου έκθεση;

Anis: Είναι η δεύτερη ατομική που κάνω, έχω συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και project.

ef

Χ.Α.: Με ποιες λέξεις θα χρωμάτιζες τα έργα που παρουσιάζονται;

Anis: Εσωτερική εξερεύνηση με στόχο την ισορροπία. Αυτή η έκθεση είναι μια μικρή αναδρομή με έργα από το 2012 μέχρι σήμερα. Ο τίτλος της έκθεσης είναι σύνθετος » εσω-selfie», «έσω» από το εσωτερικώς-εσώκοσμος (εσω-αρχαίο επίρρημα, έσω-μέσα, έσωθεν-από μέσα), και «selfie» από όλη αυτή την επιφάνεια που ζούμε καθημερινά μεταξύ μας, βλέπουμε και συμμετέχουμε σ’ αυτό. Οπότε έβγαλα selfie’s τον εσώκοσμο μου και τον εμφάνισα στο υπόγειο του αρτ κορ!

es

Χ.Α.: Πέρα από τις εκθέσεις, ποιους τρόπους μπορεί να χρησιμοποιήσει μία νέα καλλιτέχνιδα/ένας νέος καλλιτέχνης για να προβάλλει το έργο της/του;

Anis: Το internet είναι ένας τρόπος προβολής του εαυτού σου και των έργων σου, είναι -πιστεύω- αυτό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι καλλιτέχνες σήμερα για να επικοινωνήσουν και να κλείνουν εκθέσεις, να πουλάνε έργα ή οτιδήποτε. Οργανώνονται πολλά μέσω internet αρκεί να αφιερώνεις λίγο χρόνο στην ανάγνωση των e-mail σου ή των σελίδων που σε ενδιαφέρουν!

eso

 Χ.Α.: Φαντάζομαι είναι ένας από τους στόχους να πωληθούν κάποια έργα σου, είναι κάτι ρεαλιστικό στην περίοδο που βρισκόμαστε;

Anis: Σε όλες τις εποχές ο καλλιτέχνης είναι αυτός που αν δεν προερχόταν από μια ευκατάστατη οικογένεια «πέθαινε στην ψάθα». Πιστεύω πως οι καλλιτέχνες όλων των ειδών βρίσκονται στο «σήμερα» για να επιτελέσουν έργο! (επίκαιρη τέχνη), είναι ρεαλιστικό να πουλήσεις αλλά είναι δύσκολο ένας νέος καλλιτέχνης να ζει μόνο από τις πωλήσεις των έργων του, πρέπει να είσαι πολυπράγμων!

ft3

Χ.Α.: Πως θα όριζες την τέλεια μέρα;

Anis: Μέρα ηλιόλουστη στην φύση, οξυγόνο, ησυχία, ένωση με τον ρυθμό των αρμονικών ήχων, έμπνευση, έρευνα, σκέψη και υλοποίηση..!

ft2

ft1

ft

ΙΝΦΟ
Διάρκεια έκθεσης: έως Παρασκευή 8/4
Στο Αrt Core
Μακεδονικής Αμύνης 5
Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά
Θεσσαλονίκη

Πηγή:e-charity.gr
περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button