Καστοριά

Τριήμερη εκδρομή της Β’ τάξης του 2ου Λυκείου Καστοριάς σε Πάτρα – Αρχαία Ολυμπία (φωτογραφίες)

IMG_0866

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 1-3 Απριλίου η εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Β΄τάξης στην Πάτρα.
Όλοι οι μαθητές ήταν μια χαρούμενη παρέα και πέρασαν μαζί τρεις ημέρες με κέφι και ενθουσιασμό παρακολουθώντας ξεναγήσεις, κάνοντας βόλτες στο κέντρο της πόλης αλλά και διασκεδάζοντας!!!
Επισκέφτηκαν το Φάρο – ένα από τα σύμβολα της πόλης, το Ρωμαϊκό Ωδείο, την πλατεία Αγίου Γεωργίου, την κεντρική πλατεία Γεωργίου και το θέατρο “Απόλλων”, το αρχαιολογικό μουσείο. Επισκέφτηκαν επίσης την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα – πολιούχου της πόλης – και προσκύνησαν την τίμια κάρα του.

Τη δεύτερη μέρα ταξίδεψαν ως την αρχαία Ολυμπία τη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, το δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο!!! Εκεί παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ξενάγηση στους χώρους του σταδίου και του μουσείου. Τα αγόρια μάλιστα αγωνίστηκαν στο τρέξιμο (μιμούμενοι τους αρχαίους Έλληνες – αθλητές) και στεφάνωσαν το νικητή.



Επισκέφτηκαν επίσης τις εγκαταστάσεις της Αχάια Clauss όπου  ξεναγήθηκαν στους χώρους της ποτοποιίας και στα υπόγεια με τα τεράστια βαρέλια και τις οινοδεξαμενές, δοκίμασαν το φημισμένο κρασί, τη μαυροδάφνη και μ΄αυτές τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τις εικόνες αναχώρησαν για Καστοριά!!!

 

περισσότερα
Back to top button