Ελλάδα

Ζυμαρικά με σάλτσα τόνου

gomeno_teaser_f169b6df24d437c049154cd893d0db41Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, λιγκουίνι)
  • 1 κονσέρβα τόνος σε λάδι
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλικομμένο
  • 1 πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
  • 2-3 φρέσκες, ώριμες ντομάτες ή 250-300 γρ. ντοματάκι με κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κονσέρβα
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελιές (προαιρετικά)
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια .
  2. Μόλις σοταριστούν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές, ρίχνετε τις φρέσκες ντομάτες ή τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε προαιρετικά το μοσχοκάρυδο και μαγειρεέυετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Μόλις η σάλτσα δέσει, ρίχνετε τον τόνο, τον κομματιάζετε με ένα πιρούνι και ανακατεύετε. Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τόνου, προσθέτε τις ελιές (προαιρετικά) και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button