ΚαστοριάΠροκηρύξειςτελευταίες ειδήσεις

202 θέσεις οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Καστοριάς

synantisi_1

Την Τρίτη, 5/4/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας, στην οποία παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Μπινιάκος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Καστοριάς. Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κ. Ράνιας Αντωνοπούλου,

Η συνάντηση αφορούσε την υλοποίηση δράσεων προώθησης απασχόλησης, μέσω των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, οκτάμηνης διάρκειας, στα οποία συμμετέχουν 34 Δήμοι της χώρας, ένας εκ των οποίων είναι και ο Δήμος Καστοριάς.

Για τον Δήμο Καστοριάς έχουν κατανεμηθεί 202 θέσεις, βάσει υπολογισμών της τάσης εξέλιξης του ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας. Η προκήρυξη αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Ιουνίου και οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν 45 ημέρες μετά. Ωστόσο, η φιλοσοφία των Προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας αλλάζει άρδην και στο μέλλον θα υπάρχει σύνδεση των εργαζομένων με συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα είναι μετρήσιμο μετά την λήξη τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την συνάντηση, έγιναν αποδεκτές αρκετές παρατηρήσεις των εκπροσώπων των Δήμων, όπως για τα προβλήματα των καιρικών συνθηκών και ως εκ τούτου θα έχουμε 2 κύκλους προσλήψεων.

Τέλος, διαπιστώθηκε η ανάγκη χαλάρωσης των περιγραφών των ειδικοτήτων καθώς και η ανάγκη επιπλέον επιχορήγησης για υλικά και μηχανήματα.synantisi2

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button