ΑγροτικάΕλλάδαΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ο Αβραάμ Κοκοσίδης νέος Καστοριανός γεωπόνος (δηλώσεις)

Untitled-1

 

Θα επιστρέψει στην Καστοριά, τώρα που πήρε το πτυχίο του: “Μόνο στα χωράφια υπάρχουν προοπτικές σε συνδυασμό βέβαια με την

 εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών”

Στις καλλιέργειες και τα χωράφια στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι απόφοιτοι του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της
Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που χθες ορκίστηκαν λαμβάνοντας το πτυχίο τους.

Σε χθεσινές τελετές ορκωμοσίας της Γεωπονικής ορκίστηκαν ακόμη οι προπτυχιακοί φοιτητές της Ιχθυολογίας, καθώς και οι απόφοιτοι μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Σχολής.

Στη «Θ» μίλησαν απόφοιτοι της Φυτικής Παραγωγής της Γεωπονικής για τα επόμενα σχέδιά τους.

Ο 26χρονος Κυριάκος Μπακιρτζής κατάγεται από την Κομοτονή και επιστρέφει στην πατρίδα του, όπου θα δραστηριοποιηθεί στα χωράφια, όπως μας τόνισε. «Τα πράγματα στη Βόρεια Ελλάδα για την αγροτική παραγωγή είναι καλά και υπάρχουν ευκαιρίες. Στην οικογένειά μου έχουμε χωράφια και θα ασχοληθώ με τις καλλιέργειες, ενώ θα προσπαθήσω να εξελίξω κάποια πράγματα στη δουλειά μας, να βάλω την επιστήμη στη γεωργική παραγωγή για να βοηθήσω και τον τόπο μου. Κηπευτικά, αμπέλια είναι οι χώροι που θα δραστηριοποιηθώ. Υπάρχει μέλλον για δουλειά, αρκεί να έχεις όρεξη», είπε.

Σ12 Φ3 δισ

Ο Αβραάμ Κοσκοσίδης κατάγεται από την Καστοριά, όπου και θα επιστρέψει, τώρα που πήρε το πτυχίο του. Επαγγελματικός προσανατολισμός για τον ίδιο είναι περισσότερο τα χωράφια, οι καλλιέργειες. Η οικογένειά του διαθέτει ένα μικρό αριθμό χωραφιών, γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να νοικιάσει περισσότερα για να μπορεί να παράγει προϊόντα και εφαρμόσει τις επιστημονικές γνώσεις που έλαβε.

Όπως τόνισε εκτός από τα χωράφια, «θα ήθελα να ασχοληθώ και με τα εργαστήρια. Στην Καστοριά παράγονται καλαμπόκια, σιτάρια, φασόλια, μήλα. Μόνο στα χωράφια υπάρχουν προοπτικές σε συνδυασμό βέβαια με την εφαρμογή καινοτόμων προοπτικών. Στην Ελλάδα δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παράγουμε, γιατί δεν θα σταματήσουμε ποτέ να έχουμε ανάγκες στη διατροφή μας» ανέφερε.

Μάλιστα ο ίδιος έχει εκπληρώσει ήδη τη στρατιωτική του θητεία.

 

Από την πλευρά του ο 24χρονος Ηλίας Κόρκος που κατάγεται από τη Λαμία σκέπτεται να κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό προσπαθώντας να βρει εκεί κάποια εργασία, αφού τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο καλά. Πάντως είναι ικανοποιημένος από τις γνώσεις που έλαβε στο Πανεπιστήμιο, ενώ ακολούθησε και την οικογενειακή παράδοση, αφού και ο πατέρας του είναι γεωπόνος.

 

 

.

περισσότερα
Back to top button