ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριάΠρόσωπα

Γιώργος Αμανατίδης: Ο ποδοσφαιριστής οπαδός του Ολυμπιακού

876598765

Ο Καστοριανός ποδοσφαιριστής που έμελλε να γίνει ένας από τους πιο ένθερμους οπαδούς του Ολυμπιακού, είχε γενέθλια και έκλεισε τα 46.

Γεννήθηκε στη Μεσοποταμιά Καστοριάς στις 4 Απριλίου 1970

Ένας ποδοσφαιριστής που έμελε να γίνει ένας από τους πιο ένθερμους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Γιώργο Αμανατίδη. Ο Γιώργαρος όπως το αποκαλούσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού ξεκίνησε την καριέρα του από την Αστραπή Μεσοποταμιάς και το 1990 μετεγγράφηκε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου αγωνίστηκε 2 χρόνια στη Β΄ Εθνική και μαζί του κέρδισε την άνοδο στην Α΄ Εθνική.

Το 1993 μετεγγράφηκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν στα «πέτρινα χρόνια» του, χωρίς πρωτάθλημα και με πολλά προβλήματα. Ο Αμανατίδης έζησε και συνέβαλε στην αναγέννηση του Ολυμπιακού αφού στα 10 χρόνια που αγωνίστηκε στον Πειραιά ο Ολυμπιακός κατέκτησε 7 πρωταθλήματα. Έμεινε γνωστός για το πάθος του και ιδιαίτερα για την είσοδο του στους αγωνιστικούς χώρους. Συγκεκριμένα ο Αμανατίδης είχε μια συνήθεια που λατρεύτηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όταν η ομάδα του Ολυμπιακού έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο, ο Αμανατίδης το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τρέξει προς τους οργανωμένους φίλαθλους του Ολυμπιακού φωνάζοντας και κουνώντας τα χέρια του με αποτέλεσμα να ξεσηκώνει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Το 2003 μετεγγράφηκε στον Α.Π.Ο.Ε.Λ και βοήθησε την ομάδα της Λευκωσίας να πάρει το τρόπαιο προσθέτοντας ακόμα ένα τίτλο στην καριέρα του. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ τον αγάπησαν και αυτός έπραξε το ίδιο αφού μέχρι και σήμερα αναφέρεται συχνά με καλά λόγια για την πρώην του ομάδα.

SA112

Σήμερα ο Αμανατίδης εργάζεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και ταξιδεύει στην Κύπρο συχνά για να δει από κοντά τα κυπριακά ταλέντα του Ολυμπιακού.

karampinato Team

karampinato.com

 

περισσότερα
Back to top button