ΑγροτικάΔυτική ΜακεδονίαΦλώρινα

Όταν εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο (Ιστορικό φωτορεπορτάζ)

DSC03044Ήταν μια ζεστή μέρα του Ιουνίου του 2005, μέρα Κυριακή, όταν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων ΦΑΓΕ Α.Ε., Γιάννης και Κυριάκος Φιλίππου, επισκέφτηκαν το Αμύνταιο και σε μια λαμπρή τελετή εγκαινίασαν το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας.

Ήταν τότε, που οι ελπίδες πολλών κατοίκων της περιοχής για την μείωση της ανεργίας, επαληθεύτηκαν. Γιατί στην πορεία του χρόνου, το εργοστάσιο αυτό, έθρεψε (οικονομικά) πολλές οικογένειες της ευρύτερης περιοχής του Αμυνταίου…

Το αρχειακό ρεπορτάζ του τότε «στα σκαριά» ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ, κατέγραφε…


Πραγματοποιήθηκαν  τα  εγκαίνια  της   πρότυπης  μονάδας   παραγωγής γάλακτος της  ΦΑΓΕ  στο  Αμύνταιο

«Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Ν. Τσιαρτσώνης, εγκαινίασε το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο την Κυριακή 26 Ιουνίου.

Στην τελετή, προσκεκλημένοι των αδελφών Φιλίππου, ήταν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ν. Κορτσάρης, ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Γιάννης  Στρατάκης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ.Γιάννης Λιάσης, Δήμαρχοι  των γειτονικών Δήμων, στελέχη και συνεργάτες της εταιρίας και πολλοί   κάτοικοι της περιοχής.

Το εργοστάσιο που λειτουργεί εδώ και επτά περίπου χρόνια στην βιομηχανική περιοχή του Αμυνταίου, απασχολεί περίπου εκατόν σαράντα εργαζόμενους και αποτελεί αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στο χώρο της Δυτικής Μακεδονίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην μείωση της ανεργίας της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας ΦΑΓΕ κ. Ιωάννης Φιλίππου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δήλωσε: «Κατασκευάσαμε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος, με καθαρά Εθνικό χαρακτήρα στην  παραμεθόριο περιοχή σας. Στόχος μας είναι να έχουμε Ελληνικά προϊόντα παραγόμενα από τους Έλληνες παραγωγούς, γι αυτό και ήρθαμε στο Αμύνταιο, για να παράγουμε γάλα φρέσκο».

Ο Διευθυντής του εργοστασίου κ. Σπύρος Σιδέρης, δήλωσε: «Η συνολική δυναμικότητα του εργοστασίου ανέρχεται στους 500 τόνους την ημέρα. Παράγονται 23 προϊόντα. Η ανάπτυξη της περιοχής είναι ο στόχος μας και ικανοποιείται στο έπακρον. Η ανάπτυξη αυτή είναι σε τίτλους, δημιουργία θέσεων εργασίας η οποία με την σειρά της οδηγεί στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

  Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του εργοστασίου, και η κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της ΦΑΓΕ είναι συνεχής  με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της περιοχής».

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Γιάννης Λιάσης, στη προσφώνηση του είπε τα εξής: «Ιδιαίτερη σημασία για μας έχει η νέα μονάδα της ΦΑΓΕ στον τόπο μας. Γιατί συμβάλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και ζωντανεύει η ύπαιθρος με την διατήρηση του ενεργού πληθυσμού στα χωριά και στηρίζει το κτηνοτροφικό εισόδημα και οι πολίτες απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα.

  Ο Δήμος Αμυνταίου θα σταθεί δίπλα σε κάθε τέτοια σημαντική προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής μας, που δίνουν ζωή στον τόπο, σεβόμενοι το περιβάλλον».

eperiskopio.blogspot.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button