ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριά

Για μια ακόμη θερινή Ολυμπιάδα η φλόγα δε θα περάσει από την Καστοριά (πρόγραμμα – χάρτης)

Ανακοινώθηκε η πορεία της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΡΙΟ 2016. Όπως το 2012 στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, έτσι και τώρα η Καστοριά είναι εκτός διαδρομής, παρ’ όλο που η πόλη μας είναι η μοναδική που έχει Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Πάντως τον Οκτώβριο του 2013 η φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Sochi 2014» είχε ανάψει στην Καστοριά

https://www.youtube.com/watch?v=ho7cSI5nKPQ

Oι Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας «RIO 2016»

Οι λεπτομέρειες για τις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας RΙΟ 2016, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο του Μουσείου Δαδών, στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Γιάννη Καρρά και τη Χορογράφο των Τελετών Άρτεμη Ιγνατίου, αναφέρθηκαν στις σπουδαίες Τελετές της Αφής και της Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και τα ξεχωριστά στοιχεία που θα περιλαμβάνουν, ενώ παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους και τη διαδρομή που θα ακολουθήσει από την ημέρα Αφής της στην Αρχαία Ολυμπία, την Πέμπτη 21 Απριλίου έως και την Παράδοση της στο Παναθηναϊκό Στάδιο τη Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου στις 17:00, με την Ολυμπιακή Φλόγα να ταξιδεύει στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και σε νησιά όπως η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Για μας, η φετινή Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι πραγματικά ξεχωριστή. Πέρα από τη διαχρονική σημασία που έχει για τη χώρα μας, συμπίπτει με την συμπλήρωση 80 ετών από τότε που η φλόγα άναψε για πρώτη φορά στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας, για να φωτίσει τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ογδόντα χρόνια, γεμάτα από ξεχωριστές αναμνήσεις αλλά και συμβολισμούς, καθώς η Αφή της Φλόγας συνδέει τον αρχαίο με τον σύγχρονο πολιτισμό και παρουσιάζει, σε κάθε γενιά, τα ιδανικά και τις αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και, στη συνέχεια, ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας πραγματική υπόσταση στην έννοια του πολιτισμού και της ειρήνης. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όλους τους συντελεστές των Τελετών, οι οποίοι πάντα με επαγγελματισμό αλλά, κυρίως, με μεγάλη θέρμη ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και προσφέρουν ανιδιοτελώς και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, τις υπηρεσίες τους! Με τη γέννηση της Φλόγας, θα αρχίσει και το ταξίδι της μέσα στην πατρίδα μας, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδα, αλλά και νησιά, όπως η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, πριν επιστρέψει στην Αθήνα. Θα ήθελα, επίσης, να σας υπενθυμίσω ότι, όπως είχαμε ανακοινώσει με τον Πρόεδρο Μπάχ τον περασμένο Ιανουάριο κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, ένας πρόσφυγας θα τρέξει ως Λαμπαδηδρόμος στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα. Η πράξη αυτή έχει πολλούς συμβολισμούς και διατρανώνει την υποστήριξη του Ολυμπιακού κινήματος στους συνανθρώπους μας που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους κάτω από τραγικές συνθήκες και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.»

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Γιάννης Καρράς παρουσίασε τη Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους ενώ μίλησε αναλυτικά για το πρόγραμμα των δύο Τελετών στις οποίες Πρωθιέρεια θα είναι η κυρία Αικατερίνη Λέχου, χορογράφος η κυρία Άρτεμις Ιγνατίου και συνθέτης ο κύριος Ιωάννης Ψειμάδας ενώ ο υπεύθυνος συντονιστής – σκηνοθέτης και των δύο τελετών είναι το μέλος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Φώτης Καϋμενάκης.

 

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου παρουσιάσθηκε και το πρόγραμμα στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» με επικεφαλής τον Σάκη Ρουβά. Ο Σάκης Ρουβάς συμμετέχει μαζί με Έλληνες Ολυμπιονίκες σε επικοινωνιακή καμπάνια ενημέρωσης και πρόσκλησης των εθελοντών και του κοινού στην Επίσημη Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας. Ο Σάκης Ρουβάς ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση και δήλωσε σχετικά: «Νιώθω τιμή και ευγνωμοσύνη που συμμετέχω, ως εθελοντής κι εγώ, στην Επίσημη Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και σας προσκαλώ, όλοι μαζί με μια φωνή, να στείλουμε, μέσα από το Καλλιμάρμαρο, το στάδιο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα από την Ελλάδα, από την Αθήνα προς όλο τον κόσμο. Ένα μήνυμα ειρήνης, ευγενούς άμιλλας, πάθους, αισιοδοξίας και υπερηφάνειας. Με μια φωνή, λοιπόν, «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» στις 27 Απριλίου στις 5:00 το απόγευμα να παραδώσουμε, ενωμένοι, με σεβασμό και τιμή, τη φλόγα του Ολυμπισμού και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Ελληνική Ολυμπιακή μας Ομάδα.»

Τα επόμενα ραντεβού δόθηκαν για την Πέμπτη 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και τη Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου στις 5:00 μ.μ. στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου όλοι μαζί θα στείλουμε σε όλο τον πλανήτη πανηγυρικά το μήνυμα: Με μια φωνή, ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!

Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».

 

ΠΟΛΕΙΣ

ΤΕΛΕΤΗ

1η Ημέρα – 21/04/2016

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΑΦΗ

ΠΥΡΓΟΣ

ΟΧΙ

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΟΧΙ

ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ

ΝΑΙ

ΛΕΧΑΙΝΑ

ΣΤΑΣΗ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

2η Ημέρα – 22/04/2016

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΠΑΤΡΑ

ΝΑΙ

ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ

ΟΧΙ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

ΝΑΙ

ΑΣΤΑΚΟΣ

ΝΑΙ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΝΑΙ

ΝΙΚΟΠΟΛΗ

ΣΤΑΣΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

3η Ημέρα – 23/04/2016

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

ΝΑΙ

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΑΙ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΝΑΙ

ΒΕΡΟΙΑ

ΝΑΙ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

 

4η Ημέρα – 24/04/2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΣΤΑΣΗ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΤΟΥΜΠΑ

ΝΑΙ

ΣΕΡΡΕΣ

ΝΑΙ

ΧΡΥΣΟ

ΣΤΑΣΗ

ΔΡΑΜΑ

ΝΑΙ

ΚΑΒΑΛΑ

ΝΑΙ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

5η Ημέρα – 25/04/2016

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΝΑΙ

ΞΑΝΘΗ

ΝΑΙ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΝΑΙ

ΛΑΡΙΣΑ

ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

6η Ημέρα – 26/04/2016

ΛΑΡΙΣΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ

ΝΑΙ

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

ΝΑΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ

ΝΑΙ

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

ΝΑΙ

ΑΘΗΝΑ

ΟΧΙ

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΝΑΙ

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

7η Ημέρα – 27/04/2016

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

 

 

hoc.gr

 

περισσότερα
Back to top button