Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Σήμερα: Εκδηλώσεις της “Καλλιστώ” σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

kallisto

Στο πλαίσιο του έργου «10 χρόνια Καλλιστώ: Ενδυνάμωση Δομών και Εφαρμογή Αρχών Λογοδοσίας» η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων σε 7 πόλεις της Ελλάδας όπου θα πραγματοποιήσει έναν δημόσιο απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της.

 

Οι επόμενες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το Άργος Ορεστικό και για την Καστοριά, την ίδια μέρα, Τρίτη 5 Απριλίου 2016.

Η εκδήλωση στο Άργος Ορεστικό θα πραγματοποιηθείστον χώρο του Πνευματικού Κέντρου στις 12:00,

ενώ στην Καστοριά στον χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  στις 19:00.

 

Στόχος όλων των εκδηλώσεων είναι η εφαρμογή στην πράξη των Αρχών Διαφάνειας όπως προβλέπονται στην «Χάρτα Λογοδοσίας των Διεθνών ΜΚΟ». Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες η Καλλιστώ λογοδοτεί απέναντι σε όλους τους πολίτες για το σύνολο του έργου της κατά τα 10 πρώτα χρόνια λειτουργίας της. Σε κάθε εκδήλωση, μετά τις εισηγήσειςτων ανθρώπων της Καλλιστώς, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους κάτοικους της κάθε περιοχής. Η Καλλιστώ αναγνωρίζει πως ορόλοςτων τοπικών κοινωνιών στον αγώνα της προστασίας της Άγριας Ζωής και της Φύσης είναι  ο σημαντικότερος, και για αυτό συνεχίζει μία πρακτική 10 χρόνων, να βρίσκεται σε γόνιμο διάλογο μαζί τους.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEAGrants.

Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button