ΑγροτικάΚαστοριά

Ξεκίνησαν πυρετωδώς οι εργασίες στον Δημοτικό Λαχανόκηπο στις Εργατικές Κατοικίες (φωτογραφίες)

P1120451

Το μεγάλο τους πρόβλημα όμως παραμένει !

Την περσινή χρονιά οι καλλιεργητές του Δημοτικού Λαχανόκηπου ξεκίνησαν τις γεωργικές τους εργασίες τον Ιούνιο ,αφού τα αγροτεμάχια στις Εργατικές Κατοικίες τους παραχωρήθηκαν αργά από τον Δήμο. Το έδαφος ήταν πετρώδες , αλλά κατάφεραν να έχουν μια πολύ καλή συγκομιδή τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Φέτος , οι συνθήκες είναι καλύτερες και οι συμπολίτες μας στρώθηκαν στη δουλειά από νωρίς, έσκαψαν, φρέζαραν το χώμα,το εμπλούτισαν με οργανικά θρεπτικά συστατικά και φύτεψαν ήδη κάποιες πρώιμες  καλλιέργειες.

Βέβαια  το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την υδροδότηση παραμένει , μιας κι έχει σπάσει κάποιος αγωγός , αλλά οι καλλιεργητές μας δεν πτοούνται. Κουβαλούν κουβάδες και ποτιστήρια από τα σπίτια τους και ποτίζουν τα λαχανικά τους , περιμένοντας τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Καστοριάς κ. Θανάση Τέρψη, ο οποίος πριν ένα μήνα τους υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος!

Μαζί μ’ αυτούς, βέβαια, περιμένουν και οι 50 συμπολίτες μας, που έχουν καταθέσει αιτήσεις  για τη διανομή των νέων καλλιεργήσιμων μικροαγρών στον ίδιο χώρο.

 

 

P1120452 P1120457 P1120458 P1120459 P1120447 P1120450

περισσότερα
Back to top button