Ελλάδα

Συνταγή: Ελιοπιτάκια

sv108449_thumb1_1302898707875.mediumΥλικά
1 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
1””””””””””””””’”χυμό πορτοκάλι
500 γραμ. αλεύρι
2 κ.γ. μπεϊκιν
λίγο αλάτι

Γέμιση
1 φλιτζ. τσαγιού ελιές σε φετάκια
2-3 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ  και τα ζυμώνουμε.
Αφήνουμε 30΄λεπτά το ζυμάρι  στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Με ένα φλιτζάνι κόβουμε την ζύμη, βάζουμε  λίγη γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και διπλώνουμε.
Ψήνουμε στους 220 ΒΑΘΜ. 20΄- 25′.
Συνοδευτικά του πρωϊνού καφέ.
Καλή σας επιτυχία
                                                       Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λένε πώς ο Νίτσε όταν έχασε τα λογικά του, έχασε και κάθε γλωσσική δυνατότητα, εκτός από μιά και μόνη λέξη. Την λέξη Μητέρα.
Τόσο βαθιά είναι χαραγμένη στην ανθρώπινη ψυχή η λέξη αυτή..
Είναι το Πρώτο ψέλλισμα  απο το βρεφικό στόμα και η στερνή από τα ψυχορραγούντα χείλη.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button