Καστοριά

Χαράλαμπος Καραταγλίδης: «Στα πρόθυρα του κλεισίματος το 1/5 των επιχειρήσεων, σύμφωνα με μελέτες της ΓΣΕΒΕΕ» (ρεπορτάζ)

KARATAGLIDES

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης. Κατά τη  διάρκεια της  συνέντευξής  του, σχολίασε την ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η  ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία  εντός του 2016, υπάρχει πιθανότητα  να κλείσουν 21.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

«Οι  21.000 επιχειρήσεις, νομίζω ότι  είναι ένας μικρός αριθμός. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση γιατί αν σκεφτούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι ενεργές περίπου 800.000 επιχειρήσεις το  21.000, είναι ένα πολύ μικρό νούμερο.

Με μελέτες που έχει κάνει η  ΓΣΕΒΕΕ αυτή τη στιγμή  το 1/5 των επιχειρήσεων  βρίσκεται  στα πρόθυρα του κλεισίματος. Μιλάμε  δηλαδή για έναν αριθμό  άνω των  100.000.

Οι ΜΜΕ  λειτουργούν υπό καθεστώς μη βιωσιμότητας», σημείωσε ο Πρόεδρος του  Επιμελητήριου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Καστοριάς στην περιοχή μας το πρώτο τρίμηνο του 2016 στον τομέα της μεταποίησης άνοιξαν 5 επιχειρήσεις και έκλεισαν 12. Στον  εμπορικό τομέα άνοιξαν  6 και έκλεισαν  8 επιχειρήσεις, ενώ άνοιξαν 9 νέες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και έκλεισαν  10.

«Η Καστοριά έχει και τη  γούνα στην οποία αυτή τη στιγμή έχουμε πολλές ανενεργές επιχειρήσεις. Δεν έχουμε το πρόβλημα των πολλών κλειστών αλλά το πρόβλημα των πολλών ανενεργών επιχειρήσεων», επισήμανε ο κ. Καραταγλίδης.

Σεμινάρια για αγρότες και το προσωπικό επιχειρήσεων τροφίμων 

στο  Επιμελητήριο Καστοριάς

Ο κ. Καραταγλίδης στη συνέντευξή του αναφέρθηκε  επίσης στα σεμινάρια που  υλοποιεί το Επιμελητήριο  Καστοριάς σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ για το προσωπικό επιχειρήσεων τροφίμων.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

Η διαδικασία εφαρμόζεται στο προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

«Η παρακολούθηση των προγραμμάτων είναι υποχρεωτική.

Ένα ακόμη πρόγραμμα  που  γίνεται επίσης στο Επιμελητήριο Καστοριάς είναι  η χορήγηση  σε  αγρότες πιστοποιητικού ορθολογικής  χρήσης φυτοφαρμάκων.

«Η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήσηπεριορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Το Επιμελητήριο Καστοριάς θα παρέχει τη δυνατότητα επιμόρφωσης με την παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου από οκτώ  έως δεκαπέντε  ώρες από καθηγητές γεωπόνους για την κατάλληλη προετοιμασία των ενδιαφερομένων για τις εξετάσεις. Σε περίπτωση που απαιτούνται περισσότερες ώρες το κόστος θα επιβαρύνει το Επιμελητήριο», είπε ο κ.Καραταγλίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος συμμετοχής και στα δυο προγράμματα,  επιβαρύνει τους καταρτιζόμενους.

 

                  1η επαγγελματική έκθεση  esteticagreece  στην Κοζάνη

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακοίνωσε ακόμη ότι το  διάστημα  14-17 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο  Κοίλων Κοζάνης, η πρώτη  έκθεση   για επαγγελματίες παρόχους υπηρεσιών ομορφιάς όπως αισθητικούς, κομμωτές, περιποίησης άκρων  σπουδαστές των κλάδων αυτών, κ.α.

Κατά τη διάρκειά της θα γίνει  συνέδριο αλλά και σεμινάρια  τα οποία θα απευθύνονται στους επαγγελματίες. Επίσης θα διοργανωθούν  αρκετά  events  για τους επισκέπτες και τους εκθέτες.

Η ιστοσελίδα  όπου μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για την εκδήλωση είναι: www.esteticagreece.gr

 

Ελένη Ψωμαδάκη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

περισσότερα
Back to top button