Καστοριάφωτορεπορτάζ

Οι Γ’ Χαιρετισμoοί στην Καλλιθέα (φωτογραφίες – βίντεο)

Η Γ' Στάση των Χαιρετισμών στην Καλλιθέα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για την Μητέρα του Θεού την Παναγία μας, και ανέλυσε τον στίχο «χαίρε οίκημα πανάριστον του επί των Σεραφείμ».
Η Παναγία είναι το οίκημα στο οποίο κατοίκησε ο Ιησούς Χριστός και γεννήθηκε για να σώσει το ανθρώπινο το γένος.

Αυτός είναι και ο δικός μας καθημερινός στόχος, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, να γίνουμε κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος, να γίνουμε το σπίτι αυτό που θα ανοίξει την πόρτα για να κατοικήσει ο Χριστός.

Αυτό που έγινε στην Παναγία την ημέρα του Ευαγγελισμού, αυτό ας γίνει σε όλους μας και να εγκαθιδρύσουμε στις καρδιές μας τον Χριστό ως φως, γιατί εάν θα δούμε τον Χριστό στην παρούσα ζωή ως φως θα Τον δούμε και στην αιώνια βασιλεία, κατά τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Τέλος, προέτρεψε το εκκλησίασμα να διατηρήσουμε την παράδοσή μας. Αυτό να μην το ξεχνάμε ποτέ. Και ας απαλλαγούμε από την λατρεία που έχουμε στα είδωλα της εποχής μας, ας μην λατρεύουμε ως Θεό τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας και τη ζωή μας ολόκληρη σ’ Αυτόν, ώστε να οδηγήσουμε τα βήματά μας εις νομάς σωτηρίους και στην αιώνια ζωή.

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button