Ελλάδα

Συνταγή: «Υγρό» κέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

APSHTO_KEIK_SOKOLATAS_10be603781d499f0d2c7b9d4b0de238fΣοκολατένια απόλαυση…

Υλικά

  • 350 γρ. ψιχα από φιστίκια Αιγίνης ή άμύγδαλα ή καρύδια
  • 250 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • λίγο αλεύρι για τη φόρμα και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο-180º C.
  2. Καβουρντίζετε τους ξηρούς καρπούς σε αντικολλητικό τηγάνι και τους θρυμματίζετε στο μικρό μπλέντερ.
  3. Ρίχνετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι τη σπασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Ζεσταίνετε το μείγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αποκτήσετε μια κρέμα λεία και ομοιογενή. Προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας την σκόνη των ξηρών καρπών και κατόπιν  έναν έναν τους κρόκους των αυγών.
  4. Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ σε μαρέγκα σφιχτή, προσθέτετε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη χτυπώντας πάντα με το μίξερ. Ανακατεύετε τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας με ξύλινο κουτάλι και με κυκλικές κινήσεις. Στο τέλος προσθέτετε το κονιάκ.
  5. Βουτυρώνετε μία φόρμα διαμ. 23 εκ. με κινητά τοιχώματα και την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Απλώνετε μέσα το μείγμα του κέικ και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε 45’- 50’. Ξεκολλάτε με μαχαίρι τα τοιχώματα και αφαιρείτε το στεφάνι της φόρμας. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
    Το εσωτερικό του κέικ αυτού είναι μαλακό και  ρευστό όταν το κόβετε. Γι’ αυτό πρέπει να το σερβίρετε ολόκληρο και να το κόψετε μπροστά στους καλεσμένους.

Συμβουλή

Το εσωτερικό του κέικ αυτού είναι μαλακό και  ρευστό όταν το κόβετε. Γι’ αυτό πρέπει να το σερβίρετε ολόκληρο και να το κόψετε μπροστά στους καλεσμένους.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button