ΕκδηλώσειςΚαστοριά

ΚΘΒΕ: Η “Απολογία Σωκράτη” σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στην Καστοριά

apologia2

Μετά την θριαμβευτική παράσταση στο Ανόι του Βιετνάμ στις 25 Μαρτίου,  η “Απολογία  Σωκράτη” σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, μια παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Καστοριά

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού ενημερώνει ότι από Δευτέρα 4 έως και Τετάρτη 13 Απριλίου, θα πραγματοποιείται προπώληση εισιτηρίων (ώρες γραφείου), για το έργο του Πλάτωνα “Απολογία Σωκράτη” σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Απριλίου & ώρα 21:00 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς (περιοχή Φούρκα).

Η προπώληση πραγματοποιείται στο γραφείο πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”), στον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση τηλ. 24670 28999.

Τιμές εισιτηρίων: 10,00€ κανονικό. 5,00€ Μαθητικό, Φοιτητικό.

 

” Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη”

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, που επιχειρείται να μιληθεί η Απολογία του Σωκράτη στην αρχαία ελληνική γλώσσα, ύστερα από δυόμιση χρόνια μεθοδευμένων προβών, για να ακουσθεί με τον φυσικό και οικείο τρόπο που ακούγεται και η σύγχρονη ελληνική γλώσσα.

Ο βιωματικός τρόπος ενσάρκωσης του λόγου από τους ηθοποιούς, κάνει την παράσταση μια σπάνια βιωματική εμπειρία και για τους θεατές, που νοιώθουν επίσης βιωματικά τον τελετουργικό χαρακτήρα μιας αναπαράστασης, σαν να μεταφέρονται στην πραγματική ατμόσφαιρα της δίκης του Σωκράτη.

Πρόκειται για μια αυθεντική αναπαράσταση της συγκλονιστικότερης Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού που κατέγραψε την εικόνα και τα ήθη του Δυτικού κόσμου, έτσι όπως είναι απαράλλακτα μέχρι και σήμερα.

 

Συγγραφέας: Πλάτωνας
Μετάφραση: Αβδελιώδης, Δήμος
Σκηνοθεσία: Αβδελιώδης, Δήμος
Διδασκαλία: Αβδελιώδης, Δήμος
Σκηνικός χώρος: Αβδελιώδης, Δήμος
Εικαστική παρέμβαση: Πατσόγλου, Αριστείδης
Ειδικές κατασκευές: Κοτσανάς, Κώστας
Επιμέλεια μετάφρασης υπερτιτλισμού: Κοντογιάννη, Αμαλία
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζώτου, Αθηνά
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζάρρα, Ειρήνη
Οργάνωση παραγωγής: Σαμαρτζίδου, Αθηνά
Ηθοποιοί
Καραμπούλας, Βασίλης (Σωκράτης)
Δισλής, Θανάσης (Μέλητος)

apologia

περισσότερα
Back to top button