ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Η ημερίδα Interreg (ρεπορτάζ – φωτο)

Ce35-KQUUAAKNf2
Ημερίδα ενημέρωσης για την  πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων στρατηγικών έργων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPAII «Ελλάδα –Αλβανία 2014 –2020» πραγματοποιήθηκε χθες στην

αίθουσα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην  Καστοριά.Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής των προγραμμάτων Interreg Κάτια Σαγώνα, είναι μια στοχευμένη στρατηγική  πρόσκληση που  απευθύνεται στον τομέα του περιβάλλοντος,  καθώς και στην ενίσχυση του τουρισμού,  μέσω πολιτιστικών δράσεων και δράσεων στο φυσικό περιβάλλον. Ο συνολικός προϋπολογισμός  της είναι 11 εκατομμύρια ευρώ  και η προθεσμία λήγει στις 15 Μαΐου. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε  πριν από 8 μήνες και αυτή είναι η πρώτη πρόσκληση που δημοσιεύτηκε.

Σημείωσε ακόμη ότι «η γενική  στρατηγική του προγράμματος είναι η ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης μέσω σχηματισμού διασυνοριακών προκλήσεων με κοινό στόχο, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού στην επιλέξιμη περιοχή».

Η επιλέξιμη περιοχή του προγράμματος περιλαμβάνει τρεις Περιφέρειες από την Ελλάδα και τέσσερις από την Αλβανία. Οι τρεις Ελληνικές Περιφέρειες είναι οι Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων. Από Αλβανικής πλευράς συμμετέχουν οι Περιφέρειες Κορυτσάς , Αργυροκάστρου, Αυλώνας και Μπεράτ.

Οι άξονες προτεραιότητας του προγράμματος περιλαμβάνουν τον τομέα του πολιτισμού, με μεταφορές και διαχείριση τόσο υδάτων, όσο και στερεών αποβλήτων,  καθώς και την ανάπτυξη-ενίσχυση του τουρισμού, μέσω δράσεων πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 42 εκατομμύρια ευρώ δημόσια δαπάνη, εκ των οποίων το  85% είναι κοινοτικοί πόροι  και το  15 % προέρχεται από εθνικούς πόρους τόσο της Ελλάδας, όσο και της Αλβανίας.

Την ημερίδα διοργάνωσαν  η  Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών και  Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής και η  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία

Θεοδότα Τσιόπρα

ert.gr

Καστοριά: Ενημέρωση για την 1η πρόσκληση στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδα-Αλβανία

Ce36AnmUMAACmj6 Ce36BXfUUAAdJJZ Ce35_EaUsAE6F8l

περισσότερα
Back to top button