ΓούναΚαστοριά

Ευχετήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο της ΕΔΗΚΑ από έναν αναγνώστη

kastoria-hloi

Το κείμενο αυτό γράφεται με αφορμή το ευρέως γνωστό έθιμο της Πρωταπριλιάς, αν και η βασική ιδέα  του εθίμου αυτού  είναι να λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια σημαντική διαφορά:
πρόκειται για παραλλαγή του εθίμου  σύμφωνα με την οποία τα ψέματα δεν είναι καθόλου αθώα, είναι κατά συρροή,  και ο τελικός σκοπός τους δεν είναι απλά για να ξεγελάσουν το «θύμα» (στη συγκεκριμένη περίπτωση την καστοριανή κοινή γνώμη), αλλά για να το παραπληροφορήσουν, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω  από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα τοπικά blogs, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 σε τοπικό μέσο ο κ. Αχιλλέας Ευαγγέλου αναφερόμενος στο θέμα των υπαλλήλων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας είπε:

Σε ό,τι αφορά το θέμα του προσωπικού που είναι απλήρωτο για περισσότερο από ένα χρόνο, με κάποιους από αυτούς να έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ο κ. Ευαγγέλου σημείωσε πως επίσης θα βρεθεί μία λύση, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση των υπαλλήλων με τη διοίκηση της Εταιρίας, παρουσία του δικηγόρου τους, έτσι ώστε να πληρωθούν, να αποζημιωθούν και να φύγουν από την Εταιρία. «Αυτοί τη στιγμή , οι υπάλληλοι που έχουν προχωρήσει στην επίσχεση εργάζονται αλλού και πληρώνονται από εκεί, πληρώνονται όμως και από την εταιρία», υποστήριξε.

Ανάμεσα στα άλλα άθλια ψεύδη που ειπώθηκαν στη συνέντευξη αυτή, ειπώθηκαν και τα μεγαλύτερα:

Πρώτο μεγάλο ψέμα του κου Ευαγγέλου:  οι υπάλληλοι που έχουν προχωρήσει στην επίσχεση εργασίας εργάζονται αλλού και πληρώνονται από εκεί.

Δεύτερο μεγάλο ψέμα του κου Ευαγγέλου: …πληρώνονται όμως και από την εταιρία.

Σημειώστε ότι από τότε που έδωσε τη συνέντευξη έχουν περάσει πάνω από τρεις εβδομάδες και κανένας δεν ειδοποιήθηκε.

Παράλληλα, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό και με περισσό θράσος είπε, ψευδώς φυσικά, ότι δήθεν οι υπάλληλοι που έχουν κάνει επίσχεση μαζί με το δικηγόρο τους ήρθαν σε επαφή με τον κο Ευαγγέλου και ότι τους προτάθηκε να απαιτήσουν τα χρήματα που τους οφείλει η εταιρία απευθείας από το ΤΕΙ. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους επαφή, εκτός αν έγινε στα…όνειρά του.  

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να γνωρίζει η τοπική κοινωνία της Καστοριάς ότι:

 Κανένας υπάλληλος απ’ αυτούς που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας δεν εργάζεται αλλού.

Κανένας υπάλληλος απ’ αυτούς που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας δεν πληρώνεται από την ΕΔΗΚΑ.

Κανένας υπάλληλος απ’ αυτούς που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας δεν έκανε καμία επαφή με κάποιον από τη διοίκηση της ΕΔΗΚΑ.

Είναι απλό: Πώς θα εργαστεί κάποιος που είναι σε επίσχεση εργασίας σε έναν άλλον εργοδότη από τη στιγμή που αυτός ο υπάλληλος δεν είναι απολυμένος, γιατί ουσιαστικά θεωρείται εργαζόμενος;

Ποιος εργοδότης θα αναλάβει το ρίσκο αυτό, δηλ. να έχει στην επιχείρησή του έναν μαύρο υπάλληλο; Εξάλλου, το μαύρο είναι το χρώμα που… λατρεύει ο κος Ευαγγέλου.

Και, τέλος, όταν ο κος Ευαγγέλου λέει ότι πληρώνονται αυτοί οι υπάλληλοι από την εταιρία, τι ακριβώς εννοεί; Μήπως εννοεί  ότι οι υπάλληλοι που δεν έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και οι οποίοι παραμένουν ακόμη στην ΕΔΗΚΑ πληρώνονται με κάποιο τρόπο από εκεί;

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες σήμερα!

Αναγνώστης

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button