Ελλάδα

Εσείς μπορείτε να το λύσετε; Η απλή ερώτηση που σχεδόν όλοι απαντούν λάθος

1429259869-d4b158126dbf6330df98419fc93542c5Είναι ένα απλό πάζλ ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται,ωστόσο, όπως αναφέρει η Guardian, σχεδόν το 80% από όσους απαντούν κάνει λάθος και δεν απαντά στη σωστή ερώτηση.

Γιατί γίνεται αυτό; Θα δείτε παρακάτω…

AdTech AdΟ γρίφος έχει ως εξής:

«Ο Τζακ κοιτάζει την Άννα, αλλά η Άννα κοιτάζει το Τζωρτζ. Ο Τζακ είναι παντρεμένος αλλά ο Τζωρτζ όχι. Μήπως ένα παντρεμένο πρόσωπο κοιτάζει ένα πρόσωπο που δεν έχει παντρευτεί;

Α) Ναι
Β) Όχι
Γ) Δεν μπορώ να αποφασίσω».

Η σωστή απάντηση στον παραπάνω γρίφο είναι η πρώτη (A). Όμως όπως αναφέρει το δημοσίευμα πάνω από το 80% των ανθρώπων επέλεξαν την τρίτη (Γ).

Γιατί γίνεται αυτό; Διότι πολύ απλά δεν δίνει σαφείς πληροφορίες ώστε να μπορεί να απαντήσει κανείς. Η οικογενειακή κατάσταση της Άννας για παράδειγμα δεν είναι γνωστή και ούτε μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια. Η αλήθεια είναι ωστόσο πως η οικογενειακή κατάσταση της Άννας δεν έχει καμία σχέση με την απάντηση.

Εάν για παράδειγμα είναι παντρεμένη τότε ένα παντρεμένο πρόσωπο κοιτάζει ένα πρόσωπο το οποίο δεν είναι παντρεμένο. Εάν δεν είναι παντρεμένη τότε ένα παντρεμένο πρόσωπο κοιτάζει ένα ανύπαντρο.

Πολύ μπερδεμένο έτσι; Δείτε και το βίντεο…

newsbomb.gr

περισσότερα
Back to top button