Κοζάνη

Πτολεμαΐδα: «Επιστρατεύονται» ιδιώτες γιατροί για το Μποδοσάκειο

mpodosakeio__

Με ιδιώτες γιατρούς θα καλυφθούν τα κενά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, προκειμένου να επανέλθουν σε κανονική τροχιά λειτουργίας.

Αυτό δήλωσε, στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης φορέων στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Τις αμέσως επόμενες ώρες ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης θα αναλάβει το έργο αυτό, και την δαπάνη θα επωμιστεί η ΠΔΜ.

Σε ότι αφορά την στελέχωση των Νοσοκομείων με 40  επικουρικούς γιατρούς ο κ. Καρυπίδης δεσμεύτηκε ότι η μισθοδοσία τους θα καλυφθεί  από το πρόγραμμα του Τοπικού πόρου Ανάπτυξης με τη διάθεση του ποσού των  2 εκατομμυρίων Ευρώ.

Την διαδικασία καλούνται να φέρουν σε πέρας, ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Αγάπιος Γαβριηλίδης και ο βουλευτής της ΠΕ Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης. Στη συνέχεια, κατόπιν πρότασης του δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη  φορείς, μετέβησαν στο γραφείο του Αναπληρωτή Υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ. Κατσίνα και πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση του.         

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

 

περισσότερα
Back to top button