Ελλάδα

Προϊόν του LIDL ανακαλεί ο ΕΦΕΤ (φωτο)

efet

Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) ενημερώθηκε για τη διακίνηση σταφίδων στις οποίες διαπιστώθηκε η παρουσία ωχρατοξίνης Α σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια.

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία “Belbake Sultans Σταφίδα Σουλτανίνα” σε συσκευασία των 250g, με ημερομηνία λήξης 07/11/2016 και αριθμό παρτίδας Lot 450020329-14-1182. Το προϊόν είναι Τουρκικής προέλευσης, παρασκευάστηκε από την εταιρεία Heinrich BrQning GmbH και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση LIDL HELLAS & Σια Ο.Ε..

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας του εν λόγω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους την ανωτέρω παρτίδα του εν λόγω προϊόντος (κάτωθι φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

 

7865432

 

Η ανακοίνωση της Lidl Hellas

Αξιότιμοι πελάτες,

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν σχετικής κοινοποίησης προς την εταιρεία μας για την ύπαρξη ωχρατοξίνης Α στο προϊόν “Belbake Sultans Σταφίδα Σουλτανίνα, συσκευασίας 250gr.”, με ημερομηνία λήξης 07.11.2016 και Lot 450020329-14-1182, που παράγεται από την εταιρεία Heinrich Brüning GmbH, ανακοινώνουμε ότι η εταιρία μας προχώρησε στην άμεση ανά-κληση του προϊόντος.

Παρακαλούνται λοιπόν οι πελάτες που έχουν αγοράσει το προϊόν, να το επιστρέψουν σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα της εταιρίας μας, λαμβάνοντας φυσικά το αντίτιμο της αγοράς του.

Όπως πάντα και για λόγους προληπτικής προστασίας των καταναλωτών, η Lidl Hellas ως όφειλε αντέδρασε άμεσα λαμβάνοντας τα ενδει-κνυόμενα προς αυτήν την κατεύθυνση μέτρα, ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος για το καταναλω-τικό κοινό και να εξεταστούν τα όποια περαιτέρω μέτρα.

Η Lidl Ηellas έχει δεσμευτεί προς τους πελάτες της και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια και στην ποιότητα των προϊόντων της, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών.

περισσότερα
Back to top button