Ελλάδα

Σάρωσε τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου η «Τετάρτη 04:45» (βίντεο)

tetarti-wallpaperΣάρωσε τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου η ταινία «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου.

Σάρωσε τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου η ταινία «Τετάρτη 04:45».

Η ταινία του σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου που ήταν υποψήφια σε δεκατρείς κατηγορίες, απέσπασε το πρώτο βραβείο, καθώς και άλλα οκτώ,ανάμεσα τους: Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου (Στέλιος Μάινας), Βραβείο Σκηνοθεσίας (Αλέξης Αλεξίου) και Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας.

Η τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ήταν ιδιαίτερα συγκινητική με την παρουσία ομάδας προσφύγων, αλλά και με την Βανέσσα Ρεντγκρεϊβ, την σπουδαία ηθοποιό και ακτιβίστρια που φώτισε με την παρουσία της την βραδιά.

. Η τελετή απονομής έγινε το βράδυ της Δευτέρας 28 Μαρτίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με επίσημη προσκεκλημένη την σπουδαία Βρετανία ηθοποιό, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είστε εκπληκτικοί γιατί θυμάστε ότι αυτοί οι πρόσφυγες είναι μητέρες, πατέρες, παιδιά, ανθρώπινα όντα, όπως δεν το θυμάται ούτε μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση! Ντροπή σου Ευρώπη! Γιατί το λέω αυτό; Επειδή οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που εμπνεύστηκαν αυτήν την εγκληματική στρατηγική, άνοιξαν τις πόρτες στην Αποκάλυψη […] Εγώ δεν μπορώ να πω στην κυβέρνησή σας τι να κάνει, αλλά οφείλει να απαιτήσει από την Ευρώπη χρήματα, όχι σκληρά μέτρα, αλλά χρήματα για τη χώρα και για τους πρόσφυγες.»

thetoc.gr

περισσότερα
Back to top button