Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Η Φλόγα της 1ης Μαθητιάδας στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

 

Οι μαθητές του Άργους Ορεστικού, υποδέχθηκαν τη φλόγα της 1ης Μαθητιάδας Αθλητισμού

Σε ένα κατάμεστο από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, πάρκο, στο Άργος Ορεστικό και με ιδανικές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 30 του Μάρτη και ώρα 13:00, εκδηλώσεις με αφορμή την άφιξη της φλόγας της 12ης Μαθητιάδας Δήμου Αμφίπολης και 1ης Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Δυτικής Μακεδονίας, που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με την περιφέρεια της ακριτικής περιοχής μας.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση
Πολλοί γονείς σήμερα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ρωτούσαν να μάθουν για την παραπάνω αθλητική-πολιτιστική δράση.
Ενημερωτικά αναφέρω, πως ιστορία της Μαθητιάδας ξεκίνησε το χειμώνα του 2001 στις Σέρρες, όταν ένας εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, επηρεασμένος από το σχολικό περιβάλλον και από τα προβλήματα των παιδιών (κυρίως του Γυμνασίου) συνέλαβε την ιδέα να διοργανώσει μια εκδήλωση, η οποία θα βασιζόταν κυρίως, στα θετικά σημεία των Ολυμπιακών Αγώνων και θα αποσκοπούσε στο να μάθει το μαθητή βιωματικά να αγωνίζεται και να ξεπερνάει τα προβλήματά του.
 Η μεγαλύτερη βιωματική εκπαιδευτική διοργάνωση μέσω του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.
Η πρώτη εκδήλωση διεξήχθη το Μάιο του 2002 στη Πρώτη Σερρών, με συμμετοχές γυμνασίων από κάθε νομό της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.
Φέτος θα διεξαχθεί η 12η Μαθητιάδα από 15-19 Απριλίου 2016 στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης.
Η 1η Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας
Έτσι, από φέτος αποφασίσθηκε από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, να πραγματοποιούνται και στην περιοχή μας ανάλογες εκδηλώσεις.
Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε λαμπαδηδρομία στους 12 Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας και μία διήμερη Μαθητιάδα στην Κοζάνη 6 και 7 Απριλίου. Όλες οι εκδηλώσεις διέπονται από το παιδαγωγικό πνεύμα και τη φιλοσοφία της Μαθητιάδας, που εκφράζεται στο σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».
Λαμπαδηδρόμοι-Μαθητές των δύο γυμνασίων του Άργους Ορεστικού, παρέλαβαν τη φλόγα από το γειτονικό γυμνάσιο Πενταβρύσου-Χιλιοδένδρου και τη μετέφεραν μέσω κεντρικών οδών της κωμοπόλεώς μας στο πάρκο Δημαρχείου.
Η φλόγα στο βωμό θα παραμείνει έως αύριο το πρωί 31 Μαρτίου και θα συνεχίσει το ταξίδι της προς το Νομό Κοζάνης, με πρώτη στάση στη γειτονική Νεάπολη.
Καλωσόρισε τη φλόγα και χαιρέτισε τις εκδηλώσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η Δημοτική Σύμβουλος Μήνα Καλτσιάδου και εκ μέρους της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης δυτικής Μακεδονίας, ο προϊστάμενος παιδαγωγικής και επιστημονικής καθοδήγησης δευτεροβάθμιας εκπαίδυσης, Αθανάσιος Παλαμάς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Γεώργιος Μασλάρης και Στέλλα Τέγου-Στεργιοπούλου.
Οι μαθητές των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων παρουσίασαν ολιγόλεπτα μουσικοχορευτικά δρώμενα
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
 
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Οι μαθητές του 2ου άφησαν μπαλόνια  (συμβόλιζαν τους ολυμπιακούς κύκλους) στον αργείτικο ουρανό
 Τα πρωτάκια του 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο συμμετείχε με τις Δ’ και ΣΤ΄τάξεις. 
Οι μαθητές τέταρτης και έκτης τραγούδησαν τη “Μαγιοπούλα” του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους του αείμνηστου Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενώ μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης απέδωσαν χορευτικά το εξαιρετικό τραγούδι του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Τους συνόδευσε με το αρμόνιο η δασκάλα μουσικής, Στεφανία Στεργιοπούλου.
 
Σε άριστη κατάσταση οι φωνητικές χορδές της συναδέλφου μουσικού
κ.υπουργέ, οι μουσικοί στα σχολεία, μάς είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι!
Η εκδήλωση “έκλεισε” με την εμφάνιση χορευτικών από τα δύο Γυμνάσια, που χόρεψαν ελληνικούς δημοτικούς, παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.
Τις ευχαριστίες μας…
Στο Δήμο Άργους Ορεστικού για τον ήχο, που επιμελήθηκε ο ακούραστος υπάλληλος του Δήμου, Πασχάλης Ρορόπουλος.
Με τον αγαπητό Πασχάλη, έχουμε στενούς δεσμούς, αφού η κόρη του, φιλόλογος τώρα, υπήρξε μαθήτριά μας.

Ποζάρει χαρούμενος με τη δασκάλα του Τ.Ε. του σχολείου μας , Δέσποινα Σπυροπούλου

 

 

leconomidis.blogspot.gr

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button